Snart kan du datasurfe gratis i Syden - og flere ferieland

Snart kan du datasurfe gratis i Syden - og flere ferieland

Telekrigen gir deg denne sommergaven i våre ferieparadis.

Telia, som også omfatter tidligere Netcom, startet priskrigen ved å tilby alle sine abonnenter mulighet til å surfe med smarttelefon eller nettbrett på reiser i Norden og de baltiske stater uten ekstra kostnader. unntaket er Færøyene, Grønland og Island. Tidligere har dette kostet deg dyrt dersom du glemte å skru av dataroamingen eller å sette inn datasperre.

Surfing med mobilnettet har for mange kostet mer enn selve reisen. Men snart svarer Telenor Mobil på Telias tilbud.

Telenor vil slå Telia

- I god tid før konkurrentene våre startet markedsføring av sitt roaming-tilbud var vi i gang med å forberede noe som kommer til å bli enda bedre. Vi ønsker å fortelle at tilbudet fra oss er under planlegging og at det kommer, men jeg kan dessverre ikke røpe hva det vil inneholde, sier pressesjef Anders Krokan i Telenor Mobil, sier Thetravelinspector.no

- Vi kommer til å lansere det nye tilbudet i god tid før sommerferien, men jeg har ikke noen eksakt lanseringsdato akkurat nå.

- Konkurrenten Telia har gitt sine abonnenter muligheten til å surfe på nett med mobil/nettbrett uten å tenke på ekstra roamingkonstnader i Norden og Baltiske land. Hvordan skal dere svare?

- Vårt tilbud er enda bedre enn dette. Vi har et tilbud som vil gjelde for de land hvor nordmenn ferierer mest, sier Krokan.  

Glede i Sydenland

Etter det Thetravelinspector.no erfarer vil det nye gratistilbudet gjelde i land som Spania, Hellas og Tyrkia. I tillegg til de nordiske landene. Det er også mulig at det kommer til å føye seg til enda flere land på listen. Ingen i Telenor ønsker å bekrefte dette idag, fordi de planlegger en landsomfattende annonse- og informasjonskampanje etter påske.

Forskjell på 4G og Wifi 

Vær klar over at tilbudene fra Telia og Telenor ikke må sammenlignes med fri og kostnadsfri surfing slik vi kjenner det fra bruk av wifi. Dette handler om at du kan bruke den datapakken du allerede har inkludert i telefonabonnementet ditt. Men uten ekstra kostnad for de landene tilbudet gjelder. For Telia kan du også ringe gratis til og fra Norge til de landene som er nevnt i tilbudet. Men ikke mellom landene utenfor Norge. Telenor Vil trolig ha et tilsvarende tilbud - og de andre, mindre selskapene kommer garantert etter.

Dette må du gjøre i dag (og i land hvor databruk fortsatt koster penger):


1) Husk å skru av dataroaming på mobil og nettbrett.

2) Koble deg heller opp på hotellets wifi-system eller andre nettverk. Ikke bruk nettverk som ikke har passord. Usikrede nettverk i kafeer, hotell og restauranter er svært utsatt for hacking.

3) Ikke la mobilen din koble seg automatisk opp på nettverk uten at du godkjenner det. Dette øker hackirisiko og når telefonen din hele tien søker etter nettverk bruker den også ekstra strøm.

4) Legg inn datasperre for utlandet, slik at du ikke ved en "feiltagelse" får rekordstor regning etter ferien.

5) Dersom du trenger store mengder data på telefonen din kan du kjøpe et abonnement i det landet du oppholder deg. Sett inn simkortet i telefonen og surf i vei.

Fikk du med deg denne?

 

 

 

Slik får du flere blogglesere

Slik får du flere blogglesere

Åpner direkterute til Los Angeles

Åpner direkterute til Los Angeles