Baby døde om bord på passasjerfly

Mareritt for foreldrepar på flight CX256 fra London.

Cathay Pacific-flyreisen endte på mest tragisk vis for det fransk-kinesiske paret. Foto: Cathay Pacific

En fire måneder gammel jentebaby døde om bord i et fly fra selskapet Cathay Pacific Airways sist søndag kveld. Barnet ble syk og mistet bevisstheten etter avgang fra London Heathrow da flyet var på vei fra England til Hong Kong, melder reisenettstedet Travelmole.

Medisinsk hjelp

Flykapteinen søkte umiddelbart om å få lande i Almaty i Kazakhstan for å få kunne gi barnet medisinsk assistanse der, skriver IJInsight. I tillegg var en sykepleier om bord i flyet og flere andre om bord som forsøkte å hjelpe til. Men barnets liv stod ikke til å redde.

Familien, som består av en fransk-kinesisk mor og en fransk far, var sammen med barnet på vei til Changsha i Hunan provinsen etter en mellomlanding Hong Kong. De var på vei for å besøke familie i Changsha, da tragedien inntraff. Barnet ble erklært død ved ankomst flyplassen i Kazakhstan. Og i samråd med lokalt helsepersonell, myndigheter og flyselskapet fikk de fortvilte foreldrene også tillatelse til å ta med barnet på flyet frem til bestemmelsesstedet hvor helsemyndigheter tok i mot dem.
- Vi er svært lei oss for det som har skjedd og vi sender våre varme kondolanser til foreldrene, sier en representant fra flyselskapet til Huffington Post.

 

Her er mer fra The Travel Inspector: