Nei, jeg ikke bruker badekaret på hotellet

Derfor er hotellbadet ditt mindre renslig enn toalettet på flyet.

Det ser så innbydende ut. Men er det slik vi tror det skal være? Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange) Arbeidsforholdene for renholderne ved hotell blir stadig dårligere. På papiret ser de kanskje bedre ut enn før, men når arbeidsdagen blir så ille at flere av dem gråter på jobb hver dag, da er det kanskje ikke så rart at det må kuttes i svingene. Og badekaret på hotellrommet får unngjelde aller først.

Sparebluss

Hotellene skal spare penger og renholdere og stuepiker må vaske flere rom på samme tid enn tidligere. At ISS-sjefen sier at han er lei seg over at de ansatte har det vondt, da er det vel knapt annet enn krokodilletårer. Siden det er nettopp han som kan gjøre noe med forholdene.

Derfor lurer de deg

Renholdere vi ha snakket med bekrefter at de må vaske smartere, ikke bedre. Og det er særlig én ting som får lite renhold: Badekaret.

- Vi kan noen triks som gjør at det ser rent ut, uten at vi har fått vasket skikkelig. Vi skyller kjapt litt vann av badekaret, tørker av og til av med en klut, men sørger først og fremst for at den blanke kranen ser bra ut. Da merker ikke gjestene noe, forteller erfarne hotellromrenholdere.
Når jeg vet at andre har brukt badekaret før meg uten at det er vasket - da står jeg lett over neste hotellbading.

Æsj. Hotellbadekar med hårrester etter forrige gjest. Foto: Odd Roar Lange

Verre enn flydoen

Reisemagasinet Conde Nast Traveler avdekker at hotellbadene er mindre renslige enn toalettene på flyet.

Ikke la deg lure av at hotellbadet ser luksuriøst ut. Det er ikke sikkert det er god vasket av den grunn.
Foto: Odd Roar Lange

Mat og hotellrommets fjernkontroll er en annen kombinasjon som er riktig dårlig dersom du er opptatt av hygiene. Tør du egentlig tenke over hvor mange som har tatt på denne før deg, og dersom du sitter på hotellrommet og spiser mat eller snacks, da skal du holde fingrene langt unna fjernkontrollen. Hvis du absolutt ikke klarer: ha med deg en liten gjennomsiktig plastpose rundt fjernkontrollen.

Få med deg disse sakene: