Her blir jeg ranet ved Gardermoen

Si meg, eier de ikke skamvett?

(ODD ROAR LANGE): Dersom du drar forbi restauranten på Radisson Blu Oslo Airport hotell  (rett over vegen for Gardermoen flyplass), så skal du gjøre nettopp det. Dra forbi, altså. I alle fall dersom du ikke har tenkt å la restauranten rane deg.
For om du synes mater er kostbar inne på selve flyplassen så er det ingenting mot hva du må betale for maten på navnet med det hippe navnet «26 north restaurant & social club» ved flyplasshotellet.

Hva er det det tenker på?

390 kroner for en liten hamburger (170 g) og en stor industri-øl (0,6 l Ringnes) er til å bli mer enn svimmel av. Det er et ran!
Menyen fremstiller hamburgeren som en gourmetburger. Det er den absolutt ikke, og den er ikke verd mer en halvparten av den Radisson Blu Oslo Airport har priset den til. Skal jeg strekke meg langt så kan jeg si at jeg ville akseptert 150 kroner - ikke en krone mer, selv på denne restauranten. Det betyr at den er overpriset med så det holder.
 Omregnet til halvliterspris koster ølen 107 kroner.

Dette serverte de

Det skal de ha på «26 north restaurant & social club» en søndagskveld i juli: Kjapp og hyggelig service, veldig god plass (kan det skyldes prisnivået?) og rask og presis produksjon fra kjøkkenet. 
Hamburgermiddagen var fint presentert og servert på en treplate - hipsterservering, som jeg ikke henger sammen med resten av stedet. 
Garnityr bestående av to (!) løkringer, og pommes frites som blir seig og klissen fordi de serverer den i en lukket metallkopp uten muligheter for dampen til å slippe ut. Bruk kopper med ventilasjinsmulighet, eller en åpnere tallerkner, så vil det hele være løst.

Hva har de laget?

Hamburgeren på sin side var en terning 3. En riktig god burger skal være grovkvernet av godt storfekjøtt, og gjerne med 15-20 prosent fett som gir kjøttet god smak. Det vet alle flinke kokker. Ja, jeg vet at mange bruker mindre fett enn dette, men da går det altså på bekostning av smaken.
Hamburgeren på Radisson Blu Oslo Airport minnet mistenkelig om industriburger og ikke om håndlaget kvalitetsvare, Og medium stekt - som jeg bestilte - var den i alle fall ikke.
Og dersom de ønsker å være en restaurant som hører hjemme i denne prisklassen så er tilbud om vann en selvfølge. Det er et stykke å gå.

Det skal sies at det ikke ser så verst ut. Men bilder kan lyve.      Foto: Odd Roar Lange

Prissjokk

Turister som kommer luftvegen til Norge rekker med andre ord ikke å gå mer enn 200 meter før de får sitt første prissjokk. At alkohol koster mye i Norge er kjent langt utenfor landets grenser. At en middelmådig hamburger koster flesk, kommer nok som et sjokk på de fleste av gjestene som kommer til Norge.

- Dere har ganske stive priser, sier jeg til servitøren da jeg betaler 390 og skal gå. 
- Det er restaurantpriser, forklarer hun.
- Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe restauranten, svarte jeg.
 For det er det synd ikke maten står i stil. For det er ganske kjipt å bli ranet på høylys dag. 

PS: Dersom du tror du slipper billigere unna med en fiskesuppe. Da skal du vite at den koster 275 kroner.