I sommer får du ikke nødpass i helgene

Kommer du i trøbbel på disse dagene så melder politiet pass.

Oslo Lufthavn  Gardermoen                                                                         Foto: Odd Roar Lange

I sommer blir det ikke mulig å få nødpass ved Oslo lufthavn i helgene. Trenger du nødpass (midlertidig pass), må du dermed ordne dette hos ditt lokale politi, før du kommer til flyplassen.

Dette skriver Romerike politidistrikt i en pressemelding.

Pass på

Stengingen av nødpass gjelder i helgene fra og med 10. juni til og med 28. august. Da vil du som reisende ikke få nødpass i helgene fra og med fredag kl. 15, til og med mandag kl. 8.  
Politistasjonssjef ved Gardermoen politistasjon Paal Sørhagen, forklarer at bakgrunnen til at de må stenge i helgene, er stor vekst i reiser til og fra land utenfor Schengen.

- Det betyr at ansatte som vanligvis jobber ved politivakten, nå må jobbe i passkontrollen. I tillegg må vi prioritere grensekontroll og oppfølging av saker som vi avdekker der.

Sjekk passet i god tid før du skal reise!
Han oppfordrer alle som skal reise i sommer om å sjekke om passene til alle i reisefølget er gyldige i god tid  før reisen og beregne nok tid til å bestille nytt pass hos sitt lokale politi.

Mistet passet?

Mister du et gyldig pass, må du snarest melde fra ved personlig fremmøte hos politiet, fortrinnsvis passkontoret. Hvis du ikke vil møte hos politiet, kan du benytte tapsmeldingsskjema som finnes under linken her.

Mister du passet i utlandet, må du oppsøke nærmeste ambassade eller konsulat hvor du kan søke om nytt pass.

For å forhindre misbruk av pass som er på avveie, blir tapte pass omgående registrert både i nasjonale og internasjonale registre. Pass som er meldt tapt må ikke benyttes igjen. Oppsøk nærmeste passkontor snarest for å melde fra hvis passet er kommer til rette.  

Passet skal oppbevares på en betryggende måte. Politiet kan ved søknad om nytt pass vurdere eventuelle konsekvenser dersom du tidligere har mistet pass., skriver politiet på sin nettside

Les mer opp pass her: