Slik er mine 7 triks for å få en perfekt feriestart

Med disse tipsene kan jeg nesten garantere deg en bedre ferie.

1) Slik unngår jeg taxikøen

Vi har alle opplevd den, taxikøen ved flyplassene. Her er trikset du skal bruke for å unngå den. Gå til stedet hvor drosjene ankommer flyplassen med nye passasjerer. Så snart de har levert passasjerene er de klare for en ny tur. De kan velge om de vil ta med deg, eller om de vil kjøre rundt hele flyplassområdet for å stille seg bakerst i en bilkø. De velger selvsagt å ta deg med.

2) Slik unngår jeg å bli lurt av taxien

Mange drosjesjåfører prøver å lure turister ved å kjøre en ekstra omveg. Dette er selvsagt ikke så aktuelt hvis dere har avtalt pris før start (noe som nesten alltid er smart), men om de kjører på taksameter. Jeg sier aldri at jeg er ny i byen. Dersom du ikke liker å bløffe ved å si at du er jevnlig på besøk der, så si at du skal besøke en venn som har bodd der i lang tid. Du vil bli forbauset over hvor lite de ønsker å lure "lokalkjente".

3) Slik får jeg det beste flysetet

Når jeg skal på en reise som kommer til å koste  5000-10 000 kroner. Da er det meningsløst å "spare" 200 kroner ved ikke å bestille det beste setet på flyet. Jeg bruker nettstedet Seatguru for å finne frem til det beste setet på det flyet du skal reise med. God beinplass er verd mer enn 200 kroner. 

4. Derfor spør jeg ved gaten

Det er aldri for sent å spørre om et bedre sete (med mindre du allerede har fulgt punkt 3). Når jeg er ferdig med sikkerhetssjekken - før ombordstigningen starter - spør jeg på en høflig måte, og med et smil  i servicedesken til flyselskapet ditt om det er noen gode seter på ditt fly ledig. Kanskje har noen som kjøpte det beste setet på økonomiklasse foretatt en oppgradering til businessklasse eller pluss-klasse. Vips så er det gode setet ledig til meg. Det er aldri feil å spørre hvis du husker å gjøre det med et smil.

5. Slik reiser vi to i følge

Hvordan skaffer vi oss det beste setet når vi reiser to sammen? Jeg bestiller alltid vindusplass til den ene og midtgang til den andre. Dermed blir oftest midtsetet stående ledig. Dersom det mot formodning blir opptatt så kan jeg garantere deg at den som havner på midtsetet med stor begeistring tar i mot tilbudet om å flytte til vindu eller midtgang. 

Vær smart når du sjekker inne på flyplassen.                                      Foto: Odd Roar Lange

6. Slik reiser jeg reiser alene

Hvis jeg reiser med all bagasjen som håndbagasje (liten koffert) så går jeg alltid tidlig om bord i flyet. For ellers risikerer jeg at det ikke er plass til kofferten i hattehyllen. Glem ikke at du ikke kan ta med et helt flyttelass inn på flyet selv om norske flyselskaper vanligvis praktiserer romslige håndbagasjeregler. Dersom jeg kun har min lille kamera/pc-bag og har fått tildelt midtsete går jeg helst aller sist inn på flyet. Da mener jeg - aller sist. Det betyr at jeg kan bruke anledningen til å sette meg på et ledig sete som er bedre enn jeg opprinnelig hadde. 

7. Derfor gir jeg tips ved gaten

Har du noen gang tenkt over hvordan det er å stå ved gaten for å sørge for innsjekking og ombordstigning for passasjerer som er stresset, ikke har funnet frem passet, er slitne og travle? Hvordan ville du tenkt dersom en hyggelig reisende kom bortom deg med en god sjokolade som vedkommende hadde kjøpt ved tax free-butikken? Du hadde selvsagt blitt svært glad. Jeg fikk dette tipset fra en reisekollega - og har brukt det med stort hell flere ganger. Det har gitt meg oppgradering og god ekstraservice. Og det gir meg glede fordi jeg har gledet noen andre. 

Få med deg disse også: