7 ting å gjøre på 7 timer i Nice

Dette er bare noen av de gode grunnene til å reise til Nice.

Er du klar for en storbyferie i Nice?                                            Foto: Odd Roar Lange

Den vakre byen ved den franske kysten blir hvert år besøkt av et stort antall turister. Og det forstår jeg godt. For her finner du både gode muligheter, shopping og luksusliv. Den franske rivieraen tiltrekker seg også kjendiser, og bli ikke overrasket om du møter en filmstjerne eller en kjent musiker i Nice. Brisen fra sjøen gjør temperaturen behagelig også på varme dager.

1) Gamlebyen i Nice er nesten ikke til å unngå. Selv om det er hit alle turistene drar, og det er her du blir "lurt" til å betale for mye på kafeene. Men siden vi neppe drar på ferie for å spare penger men for å få gode opplevelser så er gamlebyen verd et besøk. Ta gjerne turen dit tidlig om morgenen og spis frokost på en av uterestaurantene mens byen våkner til liv. Nice er som skapt for storbyweekends. 

2) Vi bodde på Splendid Spa Hotel. Et firestjerners hotell midt i byen. Dobbeltrom med gode senger og et fint bad. Og bra utsikt. Best av alt ved hotellet er terrassen på toppen av bygningen. Her finner du både bar, restaurant, basseng og en lounge. Du trenger ikke bo på hotellet for å benytte deg av toppetasjen. Hotellet har, som navnet sier, spa. Men dette rakk vi ikke teste under dette besøket.

Vakre Nice By Night.                                                                 Foto: Odd Roar Lange

3) Avenue Jean Médecin er byens svar på Londons Oxford Street. Denne gaten kan med fordel droppes, med mindre du synes det er kjekt å gå i shoppingsenter som har det samme som i de fleste andre europeiske byer. Her er en oversikt over butikker med merkevarer som du kanskje vil besøke. Noen av disse ligger riktignok i gaten jeg nettopp advarte mot.  Ta en tur til La Part Des Anges hvis du liker god mat og god vin. En skikkelig opptur.

Det er lett å bruke offentlig kommunikasjon i Nice. Foto: Odd Roar Lange

4) Reise i byen er enkelt. Du kan både ta buss, trikk eller taxi i Nice. Eller -  du kan leie en sykkel. Buss nr 99 går fra flyplassen til jernbanestasjonen (og motsatt veg). Taxisjåførene avtaler gjerne pris på forhånd, og ikke aksepter første tilbud. Vær tålmodig, vis dem at du har god tid. På denne måten sparte vi 20 Euro på en tur fra Nice til nabobyen/-staten Monaco. Jernbanestasjonen i Nice ligger midt i byen, og flyplassen Nice Côte d'Azur  ligger bare sju kilometer fra sentrum. 

5)  Det franske kjøkken er verdensberømt for sitt høye nivå. Dersom du drar på en langweekend til Nice bør du unne deg minst en skikkelig opplevelse. Da bør du prøve La Reserve De Nice, som med sin flotte beliggenhet ved havnen og en michelinstjerne gir deg en gastronomisk opplevelse.

6) Nice ligger som kjent ved Middelhavet, og fra juni til slutten av september er det gode badetemperaturer. Du kan spise frokost i gamlebyen, bade og sole deg noen timer før du legger inn litt shopping på ettermiddagen. Og deretter gå ut om kvelden for å spise middag. Bedre dager får du ikke. Stranden er ikke barnevennlig - og prisene ved å leie solseng er ikke lommebokvennlig. Men igjen: om du vil ha det beste, så er det verd å betale for en slik. Dersom du velger et bra hotell, slik vi gjorde, så er det mulig å kjøpe en pakkeløsning der du får adgang til den private delen av stranden. Det er ca 15 offentlige og private strander på den i alt sju km lange stranden. Her er en oversikt.

7)  Styr unna guidede turer for større grupper. Velg heller din egen private guide. Nice har flere av disse, og dermed får du oppleve akkurat det du ønsker under oppholdet. Husk å booke en privatguide tidlig i oppholdet, slik at du får mest mulig glede av tipsene. Du bestiller en guide mellom 1-3 uker før ankomst, og guiden blir med dere minst to timer. Fyll ut dette skjemaet, slik at guiden vet hva du er interessert i. Dette er ikke profesjonelle guider, men innbyggere i Nice som gjør dette på frivillig basis. 

Les mer om Nice her.

Fikk du med deg disse?