7 gode grunner til å feriere på Kanariøyene

500 000 nordmenn kan ikke ta feil. Eller gjør de det?

Dette ser vel deilig ut. Prøv de gode opplevelsene i ferien. Foto: Lynx Porter Novelli

(ODD ROAR LANGE): Mange nordmenn har de siste to årene vendt Kanariøyene ryggen. Men fortsatt er de solsikre øyene blant nordmenn feriefavoritter. Nå ønsker spanske myndigheter å rette fokuset på alle fordelene ved å feriere på Kanariøyene.

1) Den perfekte temperaturen

De fine værforholdene har bidratt til at Kanariøyene har blitt kjent for å ha det beste klimaet i verden. Det er mildt året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 22 grader. Ved å kombinere øygruppens behagelige klima og flotte naturopplevelser med avslapping og sportslige aktiviteter, vil Kanariøyene være perfekt for å komme i form både på innsiden og utsiden.

2) Den mest solrike destitasjonen

Med mer enn 4,800 timer med solskinn hvert år er Kanariøyene den feriedestinasjonen med flest solskinnstimer i Europa. Solskinn har en positiv effekt på humør, og øker dessuten vitamin D-nivået i kroppen som igjen bidrar til å styrke skjelettet.
Ved å slappe av under solen får du ikke bare en fin brunfarge. Det reduserer også sjansen for å få sykdommer som osteoporose, samt at det kan forbedre andre forhold som høyt blodtrykk og muskelsmerter. Men husk å bruke solbeskyttende krem, og det er lov å ta en solingspause midt på dagen. Husk at du også blir brun selv om du ligger under parasollen.

3) Hudpleie - helt gratis

Foto: Lynx Porter Novelli

Foto: Lynx Porter Novelli

Sanden på strendene er fullspekket med fordeler. For å få en ordentlig utendørs helse- og skjønnhetsbehandling kan du pakke deg inn i et lag med strandsand. Bading i soloppvarmet sand kan ha en helbredende effekt for revmatisme, leddgikt, nervesmerter og fedme. Den kan også fungere som en naturlig peeling for huden, og er også det beste underlaget for å trene føtter, ben og lår! Bading i sjøen kan dessuten forbedre hudsykdommer som akne og eksem, og kan bidra positivt i en sårhelingsprosess.

4) Klart for et friluftsspa

Saltvannet i Atlanterhavet inneholder 89 elementer som finnes i kroppen, i tillegg til vitaminer, mikroorganismer og salt. Det termiske vannet har mineralmedisinske egenskaper som kan hjelpe kroppen med detox, aktivere blodsirkulasjonen og senke hjertefrekvensen. I tillegg til sine naturressurser, tilbyr øyene også et bredt utvalg av velværesentre med det siste innen ulike skjønnhets- og velværebehandlinger. Dette gjør øygruppen til et ideelt reisemål dersom du vil kombinere total avslapping med uforglemmelige naturopplevelser.

5) Romantiske netter

Kanariøyene er ansett som et av de beste stedene i verden for å se på stjernene, og har den reneste og klareste himmelen i Europa. Himmelen er dessuten beskyttet av en lovgivning som garanterer en astronomisk kvalitet i observatoriene. Faktisk er øya hjemmet til de viktigste observatoriene på den nordlige halvkule, med gigantiske teleskop plassert 2,400 meter over havet.
Om du er interessert i stjerner og universet finnes det guidede turer til de beste stedene i verden for stjernekikking.

6) Eventyrlige stier og turer

Liker du fotturer så kan du skaffe deg denne norske turguiden for de sju Kanariøyene. Og så er det klart for turer til fjells. Øyenes naturlige underverker, som til dels er av vulkansk opprinnelse, kan se ut som noe fra en helt annen verden. Å vandre rundt i naturen på Kanariøyene er en magisk og ubeskrivelig opplevelse etterhvert som du oppdager steder som virker helt uberørte. Stiene gjennom de frodige laurbærskogene leder deg inn i jungelaktige landskap, til vakre sanddyner og bratte klipper.

7) En bit Kanariøyene

Kanarisk gastronomi «smaker» virkelig av øygruppen. Maten er rik på kontraster, krydder og friske, sunne ingredienser. Det tempererte klimaet og øyenes vulkanske jordsmonn gir råvarene en spesiell og god smak. På grunn av de mange ulike fiskeartene som finnes i havet, kan du smake fisk vi ellers ikke har i Norge. Du kan blant annet spise fersk papegøyefisk eller vrakfisk, fisket rett fra havet!
Visste du at Kanariøyene har en restaurant som er omtalt i Michelinguiden?

Slik finner du de billigste billettene til Kanariøyene.

Så er det din tur. Del dine tips og anbefalinger i kommentarfeltet under artikkelen.

Fikk du med deg disse?

 

 

 

 

Om Kanariøyene

Kanariøyene har et fantastisk klima som gjør det mulig å nyte en behagelig ferie når som helst på året. Bestående av syv forskjellige og unike øyer, er dette et ideelt sted for å lade batteriene og komme hjem med kropp og sinn fornyet. Besøkende vender stadig tilbake for å nyte et mangfold av goder - strender, vulkansk natur, en gjestfri kultur og et stort utvalg av friluftsliv og aktiviteter.

 

Om Promotur- Turismo de Canarias
Promotur Turismo de Canarias er organisasjonen som er ansvarlig for markedsføringen av destinasjonen Kanariøyene. Opprettet i 2005 som et offentlig selskap, har Promotur som viktigste mål å studere, differensiere og kommersialisere det brede tilbudet Kanariøyene gir, sammen med resten av organisasjonene knyttet til turistnæringen på øyene.