Her har de noen gode hemmeligheter på menyen - for deg

Når det gjelder den beste smaken av Norden

Det er fortsatt en liten gåte hvordan de klarer å gjemme et kakestykke inne i denne kulen hos Frederikshøj i Aarhus. Foto: Odd Roar Lange

Det er fortsatt en liten gåte hvordan de klarer å gjemme et kakestykke inne i denne kulen hos Frederikshøj i Aarhus. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Hvilke nordiske restauranter skal få Michelinstjerner i år? Dette skal avsløres i den jyllandske gastronomihovedstaden Aarhus mandag 18. februar 2019. Og jeg er her for å få med meg begivenheten på nært hold.
Og - i tillegg til reportasjer på Thetravelinspector.no - kan du følge sendingen direkte via denne lenken fra klokka 18.45.

Ryktene går

I den nordiske kokkeverden har ryktene om hvem som får og hvem som ikke får stjerner gått i lang til. I Trondheim er det store forventninger til at restaurant Credo endelig skal få sin største stjerne. Og trøndersk reiselivsledelse er på plass i Aarhus for å følge kåringen i Musikhuset Aarhus. Kanskje like mye på grunn av outsideren Restaurant Fagn - som også kan ende opp med en stjerne for Trondheims matsuksess.
Når årets kåring er lagt til nettopp Aarhus så er det all grunn til å tro at Michelin har med seg noen gode nyheter i bagasjen til danmarks nest største by. Byen har allerede disse fire restauranter med stjerne fra Michelin. Og sjansene for at Wassim Hallal og hans restaurant Frederikshøj får sin stjerne nummer to er riktig store i år.
Men, å starte restaurant er ingen snarvei til millionene slik enkelte kanskje har trodd.
- Man skal tenke seg nøye om før man åpner en restaurant, sier kjøkkensjef og restaurantinnehaver Wassim Hallal.
- Det er mulig å ha suksess både det første og det andre og tredje året. Men på ett eller annet tidspunkt kommer hverdagen. Og hvis man ikke har spart opp penger til dette tidspunktet så blir det tøffe tak, sier han til Berlingske.

For mange handler det om å få staben til å jobbe sammen. Og først og fremst å få den samme staben til å bli værende i flere år på rad. Slik at medarbeiderne kjenner sin rolle og sin plass i teamet, og at de sammen kan nå den høye kvaliteten som trengs.
På små steder kommer det naturligvis ikke titusener av gjester flyvende inn hvert år. Derfor må hver eneste gjest tas godt vare på, slik at hen kommer tilbake - igjen og igjen.
I det nordiske michelin-elite-landet Danmark er det bare tre av 17 Michelin-restauranter som har skap et millionoverskudd de siste fem årene.
Frederikshøj er en av disse. Og du kan lese den ferske anmeldelsen av restauranten her.

Wassim Hallal er innehaver og kjøkkensjef på Frederikshøj Restaurant. Foto: Odd Roar Lange

Wassim Hallal er innehaver og kjøkkensjef på Frederikshøj Restaurant. Foto: Odd Roar Lange

Guide Michelin - NORSKE RESTAURANTER MED STJERNER I MICHELINGUIDEN | MICHELIN

Norske restauranter som har stjerner i Guide Michelin