De 7 beste tipsene for en perfekt dag i familieparken

Med disse triksene unngår dere de verste køene i parken.

Legoland er blitt en fast ferieattraksjon for mange familier.                                Foto: Legoland

(ODD RAOR LANGE): Nordmenn elsker fornøyelsesparker og familieparker. Vi har noen av dem i Norge, mens de fleste og største er utenfor landets grenser.
Jeg har testet et stort antall av Nordens familieparker, og fremfor alt besøkt alle av en viss størrelse i Danmark.
Her er tipsene du bør lese før neste parkbesøk - enten du besøker en park i ferielandene Spania, Tyrkia, Hellas eller kanskje en av de store i et av de andre europeiske land.
Har du lyst til å anbefale din favorittpark - eller advare mot en som ikke er verd pengene? Gjør det gjerne i kommentarfeltet nederst.

Før ankomst

1) Kjøp adgangskort på forhånd. Unngå den lange billettkøen på forhånd. Sjekk parkens nettside for mer informasjon om dette. 

2) Kjøp fleredagers kort. Med mindre du - som jeg - skal teste flest mulig parker for kortest mulig tid bør du sette av to dager i parken sammen med familien. Da rekker dere å prøve alle attraksjonene, og fremfor alt, kjøre de ungene like, flere ganger. Det er ikke noe mål i se selv å rekke over hele parken. Kjøp quickpass hvis det er noe dere veldig gjerne ønsker å prøve. Det er dumt å kaste bort dagen på køståing.

3) Studer parken via dens nettside på forhånd, og sett opp en liten plan sammen før dere drar i parken. La både de små og de store få være med på planleggingen og klargjør forventninger. Sjekk om parken har griller dere kan låne. Viktig i forhold til punkt fire. 

Mat og drikke

Kaptein Sabeltann er den tøffeste i hele verden                            Foto: Odd Roar Lange

4) Ta med egen mat og drikke. Fornøyelsesparkmat er dyrt. Til dels veldig dyrt. Ta med vannflaske til alle og litt mat. Så kan dere selvsagt vurdere å ta lunsjen eller middagen på en av serveringsstedene. Men, da blir de gjerne enda mer køståing.  Er det griller tilgjengelig kan dere heller grille deres egen varmmat og dermed spare masse penger.

5) Bør dere dele opp familien? Noen ganger kan det være veldig smart å dele seg i to grupper, der de eldste får prøve en del av parken, mens de yngste er et annet sted. Så avtaler dere å møtes til et fastsatt tidspunkt, men at ting tar mye lenger tid enn dere trodde på forhånd. 

6) Husk solkrem på solrike dager, og husk å ta med et vinduspusseskinn eller to til å tørke av seter når det regner. Vinduspusseskinn er bedre enn et håndkle, som blir både tungt og har dårlig sugeevne etterhvert.

 

Eksperttrikset

7) Stå opp tidlig, spis en god frokost og ta av sted tidlig til parken. Rundt lunsjtider er det alltid mest kø. Gå derfor helt innerst i parken helt fra starten av og «jobb« dere mot inngangen dere kom inn. Da går dere mot folkestrømmen, og slipper unna de verste køene.  

Fikk du med deg disse?