7 smarte tips: Slik redder du mobilen din i kulda

Når vinterkulda fester grepet kan du miste kontakten. Slik løser du problemet.

Sånne værforhold er dårlige for mobiltelefoner.                  Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): De nye smartelefonene er nyttig til det meste. Men ikke til å håndtere vinterkulda. Dersom du eier en smarttelefon - spesielt Iphone - har du allerede merket problemet: telefonen skrur seg av selv om du har batterikapasitet til overs.

Tidligere har man trodd at vinterdøde telefoner skyldes at batteriet lades raskt ut når det er mange minusgrader. Sannheten når det gjelder smarttelefonene er snarere at ingen av de vanlige telefonene er  konstruert for å tåle minusgrader. For å beskytte telefonens komponenter er den laget slik at den skal skru seg av.

Dette redder vintermobilen

Her er to kjappe tips som redder mobildagen: 
1) Kjøp et par billige barnesokker i ull og bruk en slik som som isolasjon rundt telefonen din.  Ull er bedre enn fleecestoff.
2) Bruk øreproppene når du ringer. Da kan du ha telefonen på et varmt sted mens du snakker.
3) Ha telefonen på en innerlomme eller tilsvarende dersom det er mulig - men helst ikke så nær kroppen at svette og fuktighet skader telefonen.  
4) Ikke bruk telefonens smart-funksjoner, men bruk den kun som telefon og ha den gjerne inne i ullsokken når du ringer med den.
5) La sokkeåpningen være opp, så du ikke risikerer at telefonen faller ut av sokken og ned på bakken mens du snakker i telefonen.
6) Ha en ekstra batteripakke i lomma.
7) Dersom telefonen lader ut, putt den i en varm lomme - så har du snart liv i den igjen.

 

Fine vinterforhold, elendige mobiltelefonforhold.              Foto: Odd Roar Lange       

Full lading

Ha alltid med deg en mobillader eller batterpakke. Denne er like viktig som selve telefonen. Ja, det føles upraktisk. Men, det er enda mer upraktisk med en strømløs telefon...

Husk: Dersom det er få strømuttak på hotellrommet kan du lade ved å bruke TV-ens USB-kobling.

PS: Hvis du er i nærheten av et hotell og går tom for mobilstrøm så kan du stikke innom resepsjonen og spørre om de har en gjenglemt lader du kan låne. Det er ganske stor sjanse for at det ordner seg. 

Vil du ha noen flere gode reisetips? Les her: