Dette må du gjøre før du reiser utenlands

Mange nordmenn glemmer dette. 

I "gamle dager" brukte politiet NRKs Reiseradioen til å etterlyse nordmenn på ferie i eget land. Men hvis man var i utlandet var det straks verre. Da var det virkelig vanskelig å få kontakt for å formidle viktige nyheter. Nå har Utenriksdepartementet gjort det enklere for nordmenn på reise i utlandet. 

Reiseregistrering.no er et tilbud til norske reisende som ønsker å registrere kontaktopplysningene sine hos Utenriksdepartementet.

Dette vil gjøre det lettere for Utenrikstjenesten å få kontakt med deg i tilfelle noe alvorlig skulle skje der du er. I en krisesituasjon vil utenrikstjenesten ha mulighet til å kontakte deg via e-post, SMS eller telefon. 

Anbefaling

Utenriksrepartementet anbefaler alle reisende, samt fastboende nordmenn i utlandet om å registrere seg, uavhengig av reisemål, lengde eller formål med reisen.

Det er fire raske steg som skal til for at jobben er gjort. Og i disse tider, med uroligheter mange steder i verden, kan det være ekstra lurt å ha gjennomført registreringen.

Slik kan du sjekke om passet ditt er gyldig og om Utenriksdepartementet har sendt ut noe reiseråd for det landet du skal til.

Rakk du å lese denne?