Derfor bør du gi stuepiken tips

Og slik tipser du riktig når du bor på hotell.

Hvis du er fornøyd med servicen og renholdet på rommet, betal tips. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er mange som jobber hardt for at akkurat du skal få et best mulig opphold på hotell. Få - om noen  - jobber hardere og for dårligere betaling enn de som ordner rommet for deg. Stuepiken - og det er som regel en kvinne - får dårligere og dårligere tid til å gjøre i stand rommet til neste gjest, eller til å fikse rommet ditt hver dag hvis du bor der over flere netter.

Derfor bruker jeg heller ikke badekaret på hotellrommet.

Vi lyver

Tre av ti hotellgjester tipser aldri på hotell. Og av dem som tipser så gir under halvparten tipset til den som fikser rommet. Dette viser en undersøkelse gjennomført for Expedia.
Jeg har en sterk mistanke om at denne undersøkelsen lyver ganske mye. For mange ønsker å gjøre seg bedre enn de er, og svarer ja på spørsmålet om de tipser når de er på hotell. Sannheten er at det gjør de sannsynligvis ikke. Ikke alle fall hvis de kan unngå det.

Thetravelinspector og Thehotelinspector, Alex Polizzi - møtes i Spania. Foto: Channel 5

De fleste tipser ved roomservice eller når bagasjen blir båret til rommet. Men, vi glemmer gjerne stuepiken. I dobbel forstand. 

Gode tips - om tips

For, vet du hvordan du forlater hotellrommet på riktig måte?

Hvor mye bør vi tipse?

Jeg synes 50 kroner per rom per døgn er enn grei sum. 

Slik gjør du det?

Legg pengene på sengen og skriv gjerne en lapp om at det er til stuepiken. Du velger om du tar hele summen på utsjekkdagen eller om du betaler for hver dag.

Les disse også.