Hva får du for en Gran Canariaferie på første klasse?

Dette er fremtidens ferie for den som vil ha noe ekstra

Fremtidens charterferie for dem som er kresen - og vil betale for noe ekstra. 
Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Det er 4213 kilometer mellom den lille bygda Måndalen i Møre og Romsdal og den lille feriebyen Mogán på Gran Canaria. Og det er på den spanske ferieøya hotellinvestoren og måndalingen Lars Wenaas har bygget den helt nye ferieresorten Radisson Blu Mogán, som nå skal driftes av Radisson Blu-kjeden.

Luksus - for dem som ønsker det

Nå er reisemålet med de 422 rommene og suitene offisielt åpnet.
Og etter en litt trang fødsel med noen innkjøringsproblemer for den nye resorten kan bergenseren, hotelldirektør Finn Berstad, endelig slå fast at ting begynner å rette seg før vår- og sommersesongen starter for fullt.

The Travel Inspector har testet resorten i tre døgn i februar 2017. 
"Radisson Blu Resort & Spa Canaria Mogan Hotel" er det nye barnets fulle navn. Og er det andre i rekken av Radisson Blu-resorter på ferieøya.

For dem som liker moderne reisemål med ekstra høy kvalitet i de fleste ledd er det bare å glede seg:  Det nye reisemålet innfrir.
Men, det er ikke reisemålet for deg som ønsker den helt billige ferien. I mars 2017 koster et opphold fra 207 euro (ca 1850 kr) per døgn for en person.  

Her kan du se flere bilder fra Radisson Blu Resort & Spa Canaria Mogan Hotel

Svorsk eller engelsk

Spanjoler flest er ikke spesielt ivrige på å lære seg engelsk. Dette kan by på noen utfordringer for nordmenn på ferie, som ikke er fullt så stø i det spanske språket. På Gran Canaria er det imidlertid mange i den voksende reiselivsbransjen som har lært seg skandinavisk, eller i alle fall en del fraser og ord på norsk eller svensk. Slik også på Radisson Blu Mogan. Mulig at andre synes dette er sjarmerende, men for min del havner ikke dette på pluss-siden.
For et femstjerners hotell bør listen legges helt øverst også på dette. Det handler om hva kresne og godt vante kunder forventer.  

Rommene

Alle de 422 boenhetene på Radisson Blu Mogan har egne terrasser. De er atskilt av en buet, frostet glassvegg som hindrer innsyn til naboen. Terrassene er også utstyrt med gode, regulerbare solsenger.  Rommene har svært gode og romslige senger, med kvalitetsdyner og -puter. Lyst og pent møblement, minibar, safe og god garderobeplass er tiltalende, og badet på testrommet hadde både badekar og gode dusjforhold.

Basseng

Radisson Blu Mogan har flere utendørsbasseng til fri disposisjon. Disse ligger midt inne i resorten og er omgitt av resepsjonsbygget og overnattingsdelen. Det er derfor hindret for innsyn utenfra. Bassengene ligger på to ulike nivå, der det laveste er beregnet for barnefamilier mens det øverste er beregnet for et voksnere publikum som vil ha mer ro og stillhet.

Spa

Radissson Blu Mogans spaaveling er outsourcet til et selskap med høyt utdannede terapeuter. De leverte en behandling på meget høyt nivå. Jeg savnet imidlertid en personlig konsultasjon før behandlingen startet, slik at vi kunne avklart eventuelle allergier, sykdommer eller plager. Utover dette var halvannen times behandling virkelig verd de 1200 kronene.

Spaanlegget på hotellet bør besøkes.                                                           Foto: Odd Roar Lange

Restauranter

Anlegget har flere restauranter, og der frokostrestauranten er den største. Frokosten kan du spise innendørs eller utendørs. Det er høyt nivå på det som serveres, og her kan du selvsagt starte en god dag med gratis cava.
Godt utvalg av menge typer nystekt brød, godt utvalg av pålegg, frukter, salater og drikke. Dette holder høyt internasjonalt nivå. 

Det samme gjør resortens italienskinspirerte restaurant. Husk å bestille bord på forhånd så får dere bord til middagen akkurat når dere ønsker. Her kan det bli fullt i høysesongen. God mat og fin kombinasjon med riktig tilpassede viner. Kan bli noe støy innendørs når det er fullt ved alle bord.

Underholdning

Resorten har ulike underholdningstilbud på kveldstid, men du kan gjerne velge en av de andre coctailbarene dersom du synes danseband eller artister blir en smule påtrengende.

Beliggenhet

Resorten ligger ca 800 meter fra havnen i Mogán helt sør på øya Gran Canaria en knapp times kjøring fra flyplassen på Las Palmas. Dersom du vil oppleve noe annet (som f.eks. fredagsmarkedet) er dette innenfor rekkevidde. Kjøpesenteret i Mogán ligger like ved hotellet.
Mogán omtales på Gran Canarias svar på Venezia. Den må være av folk som aldri har vært i Venezia, for Mogán er strengt tatt ikke veldig annerledes enn andre spanske charterreisemål - bare mindre.

Trening

Et ferieopphold ved  Radisson Blu Mogán kan være årets lateste uke for den som vil det, mens det er en sprek uke (eller to) for andre. Her er det både utendørs idrettsbaner, tennisbane, klatretårn, innendørs treningssenter og en løpebane rundt deler av anlegget. 

Oppsummering

Radisson Blue Mogán har raskt internett inkludert i prisen, godt renhold og høy kvalitet på produktet. Og servicenivået hos de ansatte kommer til å tilfredsstille de fleste. Det er godt over det du vanligvis får på en "sydendestinasjon".
Prisnivået er høyt, og derfor kommer gjestene til å være kravstore når de besøker en resort som har det meste - men heldigvis ikke er all inclusive.
Alle de store turoperatørene i Norge selger reiser og opphold ved den nye resorten. Men du kan også pakke turen selv og kjøpe hotell, fly og transport til/fra hotellet på egenhånd. Vær klar over at da gjelder ikke pakkereiselovens beskyttelse.
Resorten passer både for småbarnsfamilier og for par som vil ha en ferie uten egne barn. 
Reisen med Ving.
Reisen med TUI.
Reisen med Apollo.

Har du tips om andre hotell jeg bør teste? Send det til orl@thetravelinspector.no

Radisson Blu Resort & Spa Canaria Mogan Hotel

Adresse: Avenida Los Marrero, 35, 35140 Mogan 

Byggeår: 2016

Testet: Dobbeltrom for én person

Pris for oppholdet: 207 euro per døgn inkl frokost per døgn, men du får andre priser ved å bestille via charterselskapene.

Terning: 6

Hotelltesten er gjort i samarbeide med Det spanske turistkontoret, turistmyndighetene på Gran Canaria og Radisson Blu. Alle meninger og bilder er våre egne.