Derfor skal dere dra på jentetur til vakre Vietnam

Med 25 grader i vannet, fargerik shopping og god mat kommer dere ikke til å angre

Velkommen til paradis.                                                      Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Øya Phu Quoc er stedet hvor naturen og paradis møtes, mener mange av innbyggerne på den vakre øya som ligger sør for Kambodsja og vest for Fastlands-Vietnam. Hadde det ikke vært for all plastikken og annet søppel som driver i land på mange av strendene i Vietnam så kunne nok beskrivelsen vært korrekt.
Men hotelleierne ved strendene har ansatte som rydder strendene hver morgen for at det skal være fristende med et bad i det varme vannet. Og dersom dere vil oppleve noe helt annet enn Europeisk storby på neste jentetur så skal dere lese videre.
I løpet av de ti siste årene har turismen vokst på Pho Quoc. 

Og denne utviklingen har for alvor skutt fart de siste årene. Hotell- og resortutbyggingen pågår for fullt i disse dager, og det kan være smart å sjekke opp om det bygges på nabotomta før du bestiller hotellrom for oppholdet. Det kan være ganske så irriterende med byggestøy fra naboen når du egentlig helst vil slappe av på solsenga mens dere kun hører bølgeskvulp og motordur fra fiskebåtene som er på vei til til fiskefeltet i den Thailandske gulf.
Direktefly fra Skandinavia gjør at Vietnam melder seg på som et svært godt alternativ til en reise til en av Europas storbyer.

Drømmer går i oppfyllelse. Her fra JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa. 
Foto: Odd Roar Lange

Flyturen går til øya Pho Quoc som fikk internasjonal flyplass så sent som i desember 2012. Men til gjengjeld ligger den bare 20 minutters kjøring fra Duong Dong som er øyas lille storby. 

Når bør dere reise?

Luftetemperaruren er sjelden lavere enn 25 grader på Pho Quoc. Det er imidlertid litt forskjeller i temperaturen i den tørre årstiden som varer fra november til april i forhold til den mer fuktige årstiden som er fra mai til oktober. Denne tida oppleves av mange som litt bedre i forhold til temperaturen. Gjennomsnittstemperaturen på Pho Quoc i den varme perioden er 31,4 grader. I regntide er den på rundt 24 grader.
 Men reiser dere i regntiden så risikerer dere selvsagt noen reale regnskyll, spesielt i den siste delen av perioden. På vestsiden av øya kan det være litt røffe bølger i regntida, mens det på østsiden fortsatt er stille sjø, blått hav og rolige vindforhold. Pho Quoc er omgitt av flere fine, mindre øyer. Men de fleste turistene velger å bo på selve hovedøya. Dermed kan dere enkelt komme dere rundt for å oppleve dykking med Rainbow divers, pepperplantasjene, honningfarmene, padling på elvene og selvsagt shopping.

Ut i naturen

Pho Quocs nordlige del består av en stor nasjonalpark. Her kan dere være med på fantastiske vandringer på stiene gjennom de tettvokste skogene, bade i varme kulper i elvene og oppleve dyrelivet på nært hold. På sørsida er det rundt 20 øyer som man kan besøke ved hjelp av guidene båtturer. Snorkling gir dere muligheten til å se et spennende liv under vannflata.
På dagtid kan dere leie egen scooter eller motorsykkel for å komme dere rundt. Men på kveldstid blir det svært mørkt og da er det smart å ta taxi. 

Shopping

Den største byen på øya heter Duong Dong og ligger på vestsiden. Her er det et yrende liv på markedet i morgentimene før det stilner av rundt lunsjtider. Da er det uansett tid for bading og et besøk på en restaurant. Deretter kan dere dra tilbake på kveldsmarkedet hvor det syder av liv. Selgerne er heldigvis ikke pågående og masete. De tar i mot deg med et smil og avslutter handelen på samme måte. 
Perler fra muslinger er en av øyas store eksportartikler. De svarte perlene er mer sjeldne, og dermed dyrere, enn de lyse. Du får billige perlesmykker på markedet mens de mer eksklusive selges i etablerte butikker som f.eks. Robinsonpearl.    

Er du klar for et bad? Dra til Long Beach.                                Foto: Odd Roar Lange

Mat og drikke

Pho Quoc regnes av mange som et matparadis. Med rundt 130 fiskearter i sjøen forstår man fort at sjømat er viktig også for restaurantene. Sushi er også på mange menyer. Og kvaliteten på flere av restaurantene, som Q Sky Bar, I love sushi, Crab House og Bamboo Cottage, er verd å sjekke ut.
Øya har naturligvis mange vegetarrestauranter. Prisnivået varierer veldig. Dere får middag eller lunsj til godt under 100 kroner. Og opp til godt over 500 kroner dersom dere velger noen av luksusrestaurantene.

Spa

Det er nesten ikke mulig å ha vært på jentetur til Ph Quoc uten å ha satt av tid til spa. Det beste spananlegget på øya finner dere på hotel La Veranda. Et femstjernes hotell som har Le Spa. Prøv King Gia Long Royal Warrior treatment og hele ferien er reddet. 
Et annet meget godt valg for spa er å dra til JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa. Prisnivået er omtrent som i Norge. Men kvaliteten er svært høy. Og lokalene ... de får deg til å føle deg som en dronning.   

Overnatting

Pho Quoc i dag og Pho Quoc for fem år siden er veldig forskjellig. Og enda større kommer forskjellen til å bli i årene som kommer. Det betyr stor byggeaktivitet og du bør sjekke dette nøye før du ender opp på et hotell nær en byggeplass. For familier vil nok en resort som Novotel Pho Quoc Resort være et bra valg. Men for jenteturen vil jeg heller anbefale La Veranda eller JW Marriott Phu Quoc Emerald Bay Resort & Spa. Kanskje med knapp på den første. For dette er et mindre hotell med de mest fantastiske hageganger, en deilig lounge og bar og fin restaurant i hagen. Og den ligger vegg i vegg med skikkelig kule strandbarer som blant annet Rory´s Beach Bar. Bo på La Veranda, nyt dagen, her rusle deretter på strandbaren før dere drar på kveldsshopping i Duong Dong.
Her, på vestsiden av øya får dere oppleve de mest fantastiske solnedganger. Mens på Marriott, som trolig er det fineste og mest spennende hotellet jeg har bodd på, sørger for de en perfekt mulighet til de vakreste soloppganger. Begge stedene har nydelige strender, palmer, strandbar og deilig solsenger. 

Se bildene fra Pho Qouc

De beste strendene

Dere kan velge og vrake mellom de mest fantastiske sandstrender.  Sao Beach i sør regnes som den beste. An Thoi Archipelago ligger i sør. Sørg for at båten går til Fingernail Island. Spis gjerne på May Rut Island. 
Andre fine strender er Long Beach, Cua Can Beach, Ong Lang Beach og Khem Beach - der den siste av disse er den beste. Husk å legge igjen verdisaker på hotellet. Ta med visittkortet til hotellet dersom dere er i tvil om vegen tilbake. 

La Veranda har også basseng i hagen.  

Nyttige fakta

·  Språk: Vietnamesisk – mange snakker også engelsk
·  Valuta: Dong
·  Lokal tid: GMT + 7 timer (6 timer foran Norge)
·  Visum: Du trenger ikke visum for reiser som er under 15 dagers varighet
·  Flytiden fra Oslo til Pho Quoc er ca 12 timer
·  Reisen dit. Tui flyr direkte fra Stockholm. Fra 2018/19-sesongen starter de også med turer fra     Oslo

Les mer om den fantastiske øya her.

Flere jenteturer

Dette har jeg skrevet om jenteturer til Vilnius
Dette har jeg skrevet om jenteturer til Amsterdam 
Dette har jeg skrevet om jenteturer til Nice
Dette har jeg skrevet om jenteturer til København

Les mer: Den beste dagen for billige flybilletter er kanskje ikke den du tror
Les mer: Slik får jeg alltid det billigste hotellrommet


Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no