Æsj, så skittent var toalettet på Oslo Lufthavn

Dette svarer Avinor når de får se disse bildene

Skitten på veggene på Oslo lufthavn var åpenbart ikke av nyere dato. Foto: Privat

Skitten på veggene på Oslo lufthavn var åpenbart ikke av nyere dato. Foto: Privat

(ODD ROAR LANGE): Opp mot 100 000 passasjerer reiser hver dag inn eller ut fra Norges hovedflyplass, Oslo lufthavn.
Det krever gode renholdsrutiner i alle publikumsområder. Men slik var det absolutt ikke da en flypassasjer skulle fly fra Oslo til Athen denne onsdagen.
For på et av toalettene i underetasjen på utenlandsdelen av flyplassen var det gammel skitt både i kroker, oppover vegger og på tekniske installasjoner.
-Det var skikkelig ekkelt, sier flypassasjeren til Thetravelinspector.no.
Og flypassasjeren fikk bare et kort og upersonlig svar fra Avinor da hun oversendte bildene til selskapet:
«Takk for at du tar kontakt med oss. Bildene er sendt videre til rette avdeling. Hilsen Oslo Lufthavn».

Lite hyggelige bilder

-Vi beklager at passasjeren har hatt en dårlig opplevelse hos oss. Disse bildene var ikke hyggelige å se, og vi kommer til å ta tak i dette umiddelbart, sier Gurli Høeg Ulverud, kommunikasjonssjef i Avinor, til Thetravelinspector.no
- Vi setter pris på tilbakemeldinger som dette fra publikum, og ser på det som viktige innspill i vårt kontinuerlige arbeid med renhold. Det er veldig fint at vi får tilsendt slik dokumentasjon så vi får tatt tak i det med det samme.

Her er det en jobb å gjøre. Foto: Odd Roar Lange

Her er det en jobb å gjøre. Foto: Odd Roar Lange

Tilfredse kunder

-Samtidig har vi lyst til å si at vi gjennom kundetilfredsundersøkelser de siste årene har ligget jevnt rundt en score på rundt 3,9 (maks score er 5)- noe over gjennomsnittet ellers i Europa. Men man trenger ikke være dårlig for å bli bedre, og vi har et vedvarende fokus på gode passasjeropplevelser, og det inkluderer godt renhold på flyplassen, sier Gurli Høeg Ulverud videre.

Daglige rutiner

-I det daglige blir renholdet fulgt nøye opp både ved hjelp av regelmessige kundetilfredsundersøkelser og andre måleinstrumenter, som for eksempel monitorer på toalettene som gir oss direkte tilbakemeldinger fra publikum, fortsetter Ulverud.

Les også: Her jukser renholderne seg til toppkarakter.

Slik jukser renholderne seg til toppkarakter på Gardermoen - The Travel Inspector

(ODD ROAR LANGE): Med slike «selvangivelser» er det liten tvil om at ratingen og score-poengene blir lite eller ingenting verd.

Skitten lå langt opp over veggene på toalettet på Oslo lufthavn. Foto: Privat

Skitten lå langt opp over veggene på toalettet på Oslo lufthavn. Foto: Privat

-Videre gjennomføres daglige befaringer og møter med renholdsleverandøren, der klager og tilbakemeldinger blir tatt opp og gått gjennom, samt at tiltak for å rette opp avvikene blir diskutert.

Dersom ikke leverandøren klarer å rette opp i avvikene, vil det medføre en økonomisk konsekvens for selskapet, forklarer Gurli Høeg Ulverud.
-Det vil selvsagt alltid være utfordringer med å gjøre fortløpende rent i et såpass dynamisk miljø der belastningen tidvis er meget høy, men vi jobber tett sammen med aktøren for å løse disse utfordringene, avslutter kommunikasjonssjefen.

Hva mener du?

Har du hatt opplevelser på Oslo lufthavn eller andre flyplasser som du ønsker dele? Send dem gjerne til orl@thetravelinspector.no

Følg gjerne Theravelinspector.no på Instagram. Du kan se flere bilder her.

Leste du disse sakene?