Derfor fikk den vakre turistperlen et vanlig industrigjerde

Og dette skal til for å få et nytt og finere

(ODD ROAR LANGE): Det gamle gjerdet ved den bratte knausen langs Atlanterhavsvegen var gammelt og var knapt til nytte. Derfor bestemt Statens Vegvesen seg for å sette opp et nytt.

- Vi valgte et såkalt flettverksgjerde fordi det var raskt å sette opp og det tilfredsstiller kravene, sier Lars Erik Rødstøl, som har ansvar for  oppfølging av drift og vedlikehold av turistveginstallasjoner ved Atlanterhavsvegen.

Flere til vurdering

-Vi tok kontakt med grunneieren og satte deretter opp gjerdet i fjor, sier Rødstøl.
-Både ved Trollstigen i Rauma og ved Ørnesvingen i Geiranger er det valgte andre og tilpassede løsninger i forhold til resten av installasjonen. Og det passer bedre inn.  Har dere fått klager på utformingen eller utseende?
-Nei, ingen, så vidt jeg vet. Vi hadde andre typer gjerde til vurdering. Men landet på denne løsningen, siden det ikke ville kreve en ekstra bestilling og produksjon. Og det hastet med å få opp et nytt gjerde.
-Vil det være mulig å endre gjerdet eller bytte det ut med et annet senere dersom det kommer mange innsigelser eller klager?
-Ja, det jo mulig. Vi får ta det opp tid vurdering dersom de kommer ønsker om det. Men jeg kjenner ikke til at det er noen planer om det akkurat nå, avslutter Lars Erik Rødstøl.