Nå blir det enklere å reise kollektivt til Hemsedal

Tester ut et nytt tilbud for skituristene fra Bergen og Oslo

Ta toget - og deretter buss når du skal til Hemsedal i vinter. Foto: Odd Roar Lange

Ta toget - og deretter buss når du skal til Hemsedal i vinter. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Ønsker du å være mer miljøvennlig før og etter skituren? NSB og Nettbuss går sammen om å teste et nytt tilbud som gjør det enklere å ta tog og buss til Hemsedal fra Oslo og Bergen. Det kan bety mindre bilkø, og reisen blir kortere og mer behagelig.

Kollektiv løsning

- Hemsedal er en populær destinasjon, men det har ikke vært lett å reise dit med kollektivtransport. Denne vinteren blir det annerledes, sier Ole Engebret Moe Haugen, sjef i Nettbuss i en pressemelding.
Fra torsdag 31. januar 2019 tilbyr NSB og Nettbuss strekningene Oslo-Hemsedal og Bergen-Hemsedal.
Toget til Gol korresponderer med Nettbuss sin shuttlebuss som går direkte til skianlegget i Hemsedal.
Fram til nå har ikke toget korrespondert med bussene videre til Hemsedal.
Du måtte gå et stykke mellom togstasjonen og bussholdeplassen, og bussene gikk stort sett ikke hele veien opp til skianlegget.

Håper på mindre bilkø

- Alle som har vært en helgetur til Hemsedal har merket bilkøen på kroppen. Toget kan kjøre rett forbi køen store deler av veien, slik at reisen både blir mer behagelig og tar kortere tid. Hvis tilbudet blir populært kan det avlaste veiene til og fra fjellet, sier Haugen.

Reisen fra Oslo tar 3 timer og 45 minutter. Fra Bergen tar turen ca. én time mer. Alle togavganger fra Oslo og Bergen på fredager, og fire avganger på torsdager, har nå en korresponderende shuttlebuss på Gol stasjon. Det går også shuttlebusser fra Hemsedal Alpin Lodge på søndager som korresponderer med togene fra Gol stasjon. 
Unntaket er nattogene!

Jobber tettere sammen

- NSB og Nettbuss har vært en del av samme konsern lenge, men nå jobber vi tettere sammen til fordel for kundene. Vi vil gjøre det enklere å reise kollektivt ved å tilby mer helhetlige reiser, fra dør til dør, sier Haugen.
Nettbuss og NSB samarbeider med Destinasjon Hemsedal og Skistar Hemsedal om det nye tilbudet. Hvis tilbudet blir en suksess i vinter, vil de fortsette å tilby tog og buss som korresponderer til og fra Hemsedal i årene som kommer.

Shuttlebussen har følgende stoppesteder:
Gol stasjon, Gol Skysstasjon, Robru, Moen Bru, Ulsåk, Trøim, Alpin Lodge og Tuv.  Bussen har 50 seter, og Nettbuss setter opp flere busser ved behov.
Nettbuss sine ekspressbusser mellom Oslo og Hemsedal fortsetter parallelt med det nye tilbudet.