7 herlige reiseopplevelser i februar

Kan dette være noe mens du venter på våren?

Ta med deg en lommelykt. Kom deg ut i vinterkvelden. Foto: Odd Roar Lange

Ta med deg en lommelykt. Kom deg ut i vinterkvelden. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Den mørkeste måneden er unnagjort, og du har kanskje allerede merket at dagene igjen er i ferd med å bli litt lysere?
Hva med å planlegge en reise i februar?
Her kommer noen forslag til gode reisemål.

Femundweekend i Trysil

Det er klart for Femundløpet 2019. Foto: Trysil.com

Det er klart for Femundløpet 2019. Foto: Trysil.com

Det tradisjonsrike Femundløpet starter i Røros fredag 1. februar. Dagen etter kommer hundekjørerne og deres hunder til skibygda Trysil. Her er det lagt opp til stor folkefest på elva.
Dette kan du kombinere med skikjøring i bakkene, spa og herlige middager når du først er i Trysil. Du får også mulighet til å være med på Vintertinget, som er det gamle vintermarkedet i Trysil. Les mer om det her.
Her kan du finne oversikt over overnatting, spisesteder og aktiviteter.


Gå i fengsel i Stockholm

Ta turen til den svenske hovedstaden og få med deg ustillingen «I always tell the truth». I våre dager er fake news og konspirasjonsteorier en økende trussel. Men hva vet du egentlig om det? Ta turen hit før 17. februar.
Når du først er i Stockholm så bør du få med deg Glenn Miller Café og kanskje bo i et tidligere fengsel: Longdholmen hotel.

Drømmereise til Bergen

Utstillingen Drømmedryss er en invitasjon til å diskutere de drømmene voksne og barn har, men også en hyllest av bildeboken som kunstopplevelse. Utstillingen tar store og små med inn i et fantasifullt drømmeunivers, gjennom illustrasjoner fra norske, aktuelle bildebøker. Utstillingen vises i Kunstlab i KODE 4. Les mer om det her.
Forslag til overnattingssted: Bergen Børs Hotel (les min hotellanmeldelse her)

Stillhet og spa i Geiranger

Ser det ikke deilig ut? Foto: Union Hotel Geiranger

Ser det ikke deilig ut? Foto: Union Hotel Geiranger

Om sommeren risikerer du å måtte gå og stå i kø i verdensarvbygda Geiranger. Men i februar kan du dra hit og lytte til stillheten. Er du heldig så treffer reisen på en kveld og natt med skyfri himmel. Da kan dere se den magiske stjernehimmelen. Et tips: ta med et liggeunderlag slik at dere kan ligge helt rolig på ryggen og se på himmelen. Kombinere gjerne reisen med spabehandling på Union Hotel (sesongåpner 21. februar)- og til formidlingssenteret Norsk Fjordsenter.

På jakt etter sola

Dersom du er på jakt etter sol og varme så har du også flere alternativer. For mange vil Gran Canaria dukke opp som et naturlig førstevalg. Men først bør du ta en kikk på Kapp Verdeøyene som er en stat og øygruppe i Atlanterhavet, 570 km vest for det afrikanske fastlandet. Øygruppen består av ti større vulkanske øyer og fem små øyer.  Priser fra drøye 3000 kroner og oppover i februar. Her finner du god informasjon om Kapp Verde.

På Martnan i Røros

19. – 23. februar er datoene du skal sette av dersom du vil oppleve yrende vinterstemning, martna, kunst og kultur i verdensarvbygda Røros. Gågatene i Røros forvandles til en levende museum, og du finner både utendørs og innendørs boder. Prøv å skaffe deg billetter til en av kulturopplevelse i Røros kirke disse dagene.
Du kan lese mer om martnan her.

På jakt etter lyset med Hurtigruten

IMG_9011.jpeg

Et ekspedisjonscruise med Hurtigruten langs kysten av Norge er noe som står på manges ønskeliste. Kanskje du skal gjøre alvor av drømmen i februar? Bli gjerne med på en reise fra Tromsø-Kirkenes-Tromsø dersom du må velge ut bare en del av strekningen. Husk å få med deg midnattskonserten i Ishavskatedralen i Tromsø. Nå kan du oppleve nordlyset fra akterdekket (du blir varslet over høyttaleren når nordlyset danser på himmelen). Maten ombord er blitt en reise i seg selv, der du får smake mat fra steder skipet seiler forbi.

Når du først i er i Kirkenes: Bli med på en tre timers kongekrabbefiske-utflukt på fjorden. Det er vel anvendte kroner fra reisebudsjettet. Først trekker man teinene, deretter blir man med til et av de gamle sjøhusene hvor fangsten kokes. Og så er det bare å nyte vinterens beste måltid.

Kortreist kulturopplevelse

Du trenger ikke reise langt for å få varige reiseopplevelser. Hva med å få med deg en av de lokale kulturopplevelsene der du bor. Det er lett å tenke: Jeg gjør det senere.
Men hvorfor vente? Sjekk nettsidene til det lokale turistkontoret, eller kultursidene til lokalavisa. Eller kanskje er det bare å spørre noen du kjenner eller legge ut spørsmålet på Facebook. Og, helt til slutt: Det sitter kanskje noen som er ensomme der du bor. Hva med å spørre om de vil bli med på kulturopplevelsen?