Her går de gode drømmene i oppfyllelse - i København

Men én ting forundrer med virkelig med dette superhotellet

IMG_8119.jpeg

KØBENHAVN (ODD ROAR LANGE): -Velkommen til Hotel d´Angleterre. Vi gleder oss over at du besøker oss.
Slik tar piccoloen ved Københavns «Hvite Lady» i mot dagens gjester. Innsjekkingen er elegant i hotellet som har mer enn 250 års historie i veggene.

Prisen for luksus

Og selv om det var mye historie så skjønte arkitektene hos C.H. Møller at det måtte kraftige saker til da eierne bestemte seg for en total renovering. 1. mai 2013 kunne dørene igjen åpnes, etter tå år med kostbar, viktig og etter hånden en nødvendig fullstendig topp-til-tå-oppussing.
Nå er det topp standard i alle rom og suiter. Lys grå farge, i ganger og rom og mørk grønne vinduskarmer sørger sammen med ornamenter, originalt tak i hallen og diskret parisisk design i alle etasjer og fasader for å gi hotellet den stemningen som et femstjerners topphotell, oppusset for 500 millioner danske kroner, skal ha.
De oser av luksus, service og diskresjon når man kommer inn i hotellet. Løft blikket og se det elegante taket. Du blir imponert.
Ute på fortauet er det servering for gjester som ønsker å se på nyåpnede Kongens Nytorv, mens trafikken flyter forbi.

Romopplevelser

D´Angleterre ligger i et av Københavns mest travle områder, men innenfor dørene er det ro og eleganse som preger hotellet. Det kan være fristende å ta heisen opp til rommet eller suiten. Men, ta den neste turen opp ved å gå trappene. Se på de elegante detaljene og den klassiske elegansen. Dette finner du ikke mange steder i Norden - om i det hele tatt du finner det andre steder. Og når du kommer til eikedøren inn til rommet så er det enda mer glede som venter. Bang & Olufsen-lydanlegg og tv er en selvfølge hos et dansk topphotell. de luxe soverom med herlige senger, temasuiter basert på legender som Karen Blixen, H C Andersen, Ludvig Holberg, Bertel Thorvaldsen og H.C. Lumbye, og royale suiter på opptil 250 m2 (når man slår sammen flere mindre suiter).

Topp design

Verdenskjente G A Design International ble engasjert da hotellet skulle reetableres. Både rommene og restauranten er preget av dette, og valget var klokt og vellykket. Ta en kikk på firmaets hjemmeside - og bli imponert.
Ta en tur til champagnebaren Balthazar (designet av Space Copenhagen). Dersom du vil gå en runde i frisk luft før bartenderne lar deg prøve en av sine cocktails så kan du bruke inngangen fra Hovedvagtsgade.
Klikk på bildene for å se dem i større format. Alle foto: Odd Roar Lange

Det er servert

På kveldstid bør dere virkelig sette av tid (og penger) til å la servitører og kokker i restaurant Marchal (oppkalt etter Jean Marchal som åpnet restauranten i 1755) få glede dere. Her er vi på Michelinnivå og det er klart for en stor opplevelse i romantiske omgivelser, mens dere har utsikt mot fotgjengere, syklister og biler ute på Kongens Nytorv og fortauet.
Menyen er preget av både det nordiske og kontinentale kjøkken. Dere kommer i alle fall ikke til bli skuffet. Det blir dere om dere heller velger søndagsbrunsjen eller afternoon tea. Be servitørene om hjelp til å velge ut perfekte viner som passer til dagens råvarer. det gir måltidet et solid løft.
Og, uansett hvilke planer du har: ikke ha det travelt om morgenen. For denne frokosten må dere bare nyte lenge (eller kanskje på rommet).

Å bo på et hotell som d´Angleterre er selvsagt noe helt annet en å bare skulle ha en seng for natten. Et hotell som dette fortjener at dere nyter hver eneste time dere er her.
Og hva er bedre enn å ta turen ned til spaanlegget Amazing Space by Laura Bonné.
Jeg har hatt gleden av å nyte spa på mange hotell rundt om i verden. Jeg kan ikke huske sist jeg var like fornøyd som etter besøket hos Rosa Tauber Petersen og hennes kolleger. Nordic Spaceprogrammet er en fabelaktig opplevelse til 1495 DKK. Og verd hver eneste krone.
Vil du ha noen spennende spa-råd for ting du kan prøve hjemme: Du finner dem her.
Og om du av en eller annen grunn skulle ha lyst til å prøve spa et annet sted enn i hotellet så kan du prøve Amazing Crane. Der spaanlegget er flyttet til en gammel heiskran ved havnen. Les mer om det her.

Jeg er forbløffet

Skjermbilde 2019-10-09 21.59.40.png

Denne uken har det eksklusive magasinet Condé Nast Traveler avslørt hvilke hotell de mener er best i verden og de 25 beste i Nord-Europa. At de ikke har funnet plass til nye D´Angleterre på listen over verdens beste hotell er overraskende. I alle fall når jeg ser hvilke andre som er plassert der. At de ikke er på topp 3 over de beste i Nord-Europa er rett og slett en gedigen feil. Jeg har prøvd alle topphotellene i Danmark, og ingen er over D´Angleterre! Prøv selv, så skal du få se.

Om Hotell d´Angleterre

Kongens Nytorv 34, København
90 rom, inkludert The Royal Suite og fire temasuiter
Vil du følge Thetravelinspector på Instagram?