Dette har du krav på under togstreiken

Og dette må du gjøre selv

Reiseforsikringen din dekker ikke ekstrakostnader du har under togstreiken. Foto: Odd Roar Lange

Reiseforsikringen din dekker ikke ekstrakostnader du har under togstreiken. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Torsdag 10. oktober mellom klokken 12:00 og 14:00 er det stans i all togtrafikk i hele landet. Årsaken til dette er en politisk streik blant medlemmer av fagforeningene innen jernbanen i Norge, forteller Vy i en pressemelding.

Slik påvirkes din reise

Alle tog stopper kl 12:00 og står stille til streiken avsluttes kl. 14:00. Det vil også oppstå forsinkelser og innstillinger i tiden før og etter streiken. Sjekk reiseplanleggeren på vy.no og i appen for detaljer om din reise.
Dette har du krav på.
Vanlige refusjonsregler gjelder for ubenyttede togbilletter. Prisavslag gis til kunder som har kjøpt togbillett før streiken ble kjent.
Ettersom dette er en lovlig politisk streik setter Vy ikke opp alternativ transport for avgangene som blir berørt før, under og etter streiken.
Kostnader til alternativ transport blir ikke refundert. Vy´s kundesenter er også berørt og er ikke tilgjengelig under streiken.

Billettrefusjon

Har du Vy periodebillett eller reiser med Vy med periodebillett fra Ruter eller Kolumbus, send inn søknad om prisavslag.
Oppgi informasjon om hendelsesforløp og legg ved kundenummer og kontonummer. Benytter du elektronisk reisekort må du oppgi E-kortnummer som du finner på baksiden av kortet.
Refusjon beregnes ved å dele antall dager periodebilletten er gyldig for. Maksimal samlet refusjon for en periodebillett er begrenset oppad til 50 prosent av billettens kjøpspris.
Har du en enkeltbillett på papir må du sende inn originalbilletten sammen med navn, adresse og kontonummer.

Dette skjer med trikk og t-bane

Streiken vil også ramme Ruters T-bane og trikk mellom klokken 12:30 og 13 torsdag 10. oktober . Vys tog og Flytoget vil stå stille fra klokken 12.00 til 14.00 Enkelte busslinjer kan også bli berørt.
Du må regne med forsinkelser også etter stansen. Reisegarantien gjelder ikke ved streik. Les mer om hva som skjer med buss, trikk og t-bane.

Se den søte filmen om jenta som skulle ta toget første gang

Klarer du å glede deg over over de små øyeblikkene på toget?   

FÅ OGSÅ MED DEG DISSE SAKENE

Dette har du krav på når flyet er forsinket.
Dette er den beste reiseforsikringen.
Dette har du krav på når toget er forsinket - og det ikke skyldes streik.