Restaurantanbefaling: Dette er et godt sted å spise i Bergen

Det er kjekt med positive overraskelser og god servering

Italienske opplevelser i Bergen. Foto: Villa Blanca Bergen/Visit Bergen

Italienske opplevelser i Bergen. Foto: Villa Blanca Bergen/Visit Bergen

(ODD ROAR LANGE): Skal du ut og spise i Bergen? Trenger du et tips om et bra spisested? Da skal du lese videre.
Det handler ofte om de uformelle middagene sammen med familie eller venner. Eller kanskje en middag før en konsert, etter en teaterforestilling eller kanskje bare etter jobb.
Da er det veldig greit å finne et sted som både kan sørge for alt fra en romantisk opplevelse, en forretningsmiddag i gode omgivelser eller får det til å klaffe sammen med venner. Eller kanskje som et sted å starte en helaften.
Restaurant Villa Blanca Bergen er et slikt sted. Du finner den italienske restauranten ved Nedre Korskirkeallmenningen 1A, altså like ved Fisketorget og Vågen i Bergen.
Det blir ikke stort mer sentralt enn dette.

God atmosfære

Vi bestilte bord på forhånd, men fikk i første omgang tildelt et bord som vi gjerne ville bytte med et annet. Det ble gjennomført uten problemer, og dermed var vi plassert i et rolig hjørne av hovedrestauranten. Og selv om det var ganske fullt denne søndagskvelden så var prat, latter og støy fra andre bord aldri sjenerende.
Menyen på Villa Blanca Bergen er ikke av den største. Men på den annen side, det er bedre med et mindre utvalg og at kjøkkenet klarer å levere høyt nivå. Det gjorde de denne gangen. Til tross for at vi fire rundt bordet bestilte fire ulike hovedretter så kom de levert til bordet på samme tid - og rettene, både fisk, suppe, kjøtt og pizza fikk tommel opp.
Et pluss for gode vinkunnskaper og vinanbefaling med entusiasme, men et lite minus for dårlig utvalg av alkoholfrie drikker. En moderne restaurant skal ha et godt utvalg av gode juicer som er tilpasset de enkelte rettene. Her stod valget mellom appelsinjuice (som knapt nok passer til middager) og eplejuice - som for kvelden var utsolgt. Å måtte ende med en cola er jo litt litt stusselig.
Men ellers er det også et godt utvalg av øl - både på fat og flaske, og selvsagt mange gode viner. I tillegg kan Villa Blanca stille med egen coctailbar. Bra!

Uformelle omgivelser

Serveringen på Villa Blanca er uformell. Kanskje litt for uformell, slik at det til forveksling virker litt rotete, og dermed ender med dårlig etterfylling av drikke. Men på den annen side, det føles ikke ubekvemt å forlate bordet for en runde bortom bardisken.
Med litt mer struktur i servering og bordfordeling ville det blitt et inntektsbringende mersalg. Men - fordi maten er svært god, prisene er godt innenfor det man kan kalle rimelige priser, og de ansatte er svært hyggelige og positive, så blir det alt i alt en god opplevelse på Villa Blanca. En sluttregning på litt over 1400 fordelt på 4 personer en lørsdagskveld er det bare å gi tommel opp for.
Jeg kommer gjerne tilbake til Villa Blanca.
Har du ikke vært der, så kan du merke deg navnet - og prøve den neste gang.

Skjermbilde 2019-02-04 20.13.27.png
Skjermbilde 2019-02-04 20.23.28.png

ÅPNINGSTIDER
Mandag - torsdag: 13.30 - 23.00
Fredag - 13.30 - 02.30
Lørdag: 11.30 - 02.30
Søndag: 13.30 - 21.00

PS: Villa Blanca er i samme familie som Korskirken Magic Hotel. (Hotellet er ikke testet av meg ennå)
Priser fra ca 1000 kroner for to personer.
Villa Blanca ligger i samme bygning, har nattklubb hver fredag og lørdag, og som Magic-gjest har du VIP-status med forbi kø og fri entre. Men husk dette: Hotellet ligger i det livlige sentrum av Bergen, så det kan noen ganger være støy i helgene fra nærliggende by og natteliv, samt barer i samme bygning.