Sørlandsferie med barna i høst? 18 ting å prøve

Her får du gode opplevelser for små og store

Velkommen til Abra Havn. Foto: Lisbeth Finsådal/Visit Sørlandet

Velkommen til Abra Havn. Foto: Lisbeth Finsådal/Visit Sørlandet

(ODD ROAR LANGE): Trodde du at det var stille og rolig på Sørlandet når sommerferien er over? Vel det er kanskje stillere enn på de mest travle sommerukene. Men, det er også mange aktiviteter for barnefamilier som ønsker å legge turen til f.eks. Kristiansand.
- Dyreparken har åpent hver dag hele året, men i utvalgte helger utover høsten skjer det ekstra mye moro. I serien «Moro med helg» presenteres ulike tema i utvalgte weekends. Her kan man lære klovnerier, feire Halloween, bli bedre kjent med sjørøverne i Kaptein Sabeltanns verden, bade i Badelandet eller feire jul på Kutoppen.
Mer info og oversikt over hva som skjer hvilke helger finner du her.

Sabeltann på kino

I september blir det festpremiere på «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant i Dyreparken». Den nye animasjonsfilmen om Kaptein Sabeltann blir høstens store kinofilm. Helgen 20.-21.
September blir det stor festpremiere med utekino i Kjutteviga i Dyreparken. Filmen har Norgespremiere kommer på norske kinoer 27. september

Odderøya museumshavn

Maritimt aktivitetssenter i Nodeviga på Odderøya. Her kan du se ulike utstillinger, lage masse morsomme og kule ting; feks barkebåter, buttons, krabbesnører, lære å knyte knuter, ro i båt, padle SUP og ta og føle på livet i fjæra. Den 25. august er det stor plastbåtregatta i havna. Les mer her.

Museet er åpent

Kristiansand museum har søndagsåpent ut september. Se gamle hus fra Kristiansand i bygada og besøk Setesdalstunet med årestue og gamle stabbur. Les mer her.

Aquarama Bad

Innendørs badeland ved Bystranda i Kristiansand. Bølgebasseng, strømkanal, sklier, surfebølge og mye mer. I skoleferier og helger kommer maskoten AquaLama på besøk. Les mer her.

XLAND

Kanskje dere vil prøve denne nyheten på Odderya: Xland er en innendørs klatrepark med klatreløype i ulike høyder og vanskelighetsgrader, fritt fall, ziplines, klatrevegg, Via Ferrata og buldrevegg. Les mer om det her.

Høyt & Lavt

Foto: Hildegunn Skage Teinum/Visit Sørlandet

Foto: Hildegunn Skage Teinum/Visit Sørlandet

Høyt & Lavt Kristiansand er en stor klatrepark 10 minutter utenfor sentrum av Kristiansand. Klatreparken består av klatreløyper i ulik høyde, lengde og vanskelighetsgrad og passer for barn fra ca. 4 år og oppover. I Høyt & Lavt Kristiansand kan du også teste Fjellvåken, en zipline på 500 meter med maksfart på 80 km/t. Les mer om Høyt & Lavt her.

Vitensenteret

Vitensenteret Sørlandet har en avdeling i Markens gate i Kristiansand som er åpent i helger og skoleferier. På Vitensenteret er aktiviteter i fokus og det vil alltid være flere verksteder å være med på, feks slimlab, eksperimenter, vitenshow m.m. Det er også en interaktiv utstilling med tankenøtter og installasjoner. Vil du vite mer? Les om det her.

Barnas Kunstmuseum

På Barnas Kunstmuseum - Sørlandet Kunstmuseum - kan barn fra 0-12 år oppleve og utforske kunstverk i rom spesielt tilrettelagt for dem. De kan krype inn i museumsskap og utforske former, figurer, luker og rom, eller la seg fascinere av optiske illusjoner og bevegelige kunstverk. I skoleferier og enkelte helger er det ulike verksteder og workshops du kan delta på. Høres det spennende ut? Sjekk mer her.

Båttur til Ny-Hellesund

Rutebåten Hannibal går fra Høllen i Søgne til Ny-Hellesund hver dag hele året. Ta båten ut om formiddagen og reis tilbake om ettermiddagen. Utforsk Kapelløya med kyssti, klatremuligheter, kunstverk i naturen og det vakre friluftsområdet i Olavsundet. Eller gå i land på Helgøya og ta turen opp til Kystfortet med gamle kanoner, forsvarsstillinger og bunkerser. På begge øyene finner du toaletter og griller du kan benytte deg av. Skaff deg mer informasjon her.

Besøk Bragdøya hele året

Foto: Adam Read/Visit Sørlandet

Foto: Adam Read/Visit Sørlandet

Den idylliske øya Bragdøya ligger like utenfor Kristiansand sentrum. Om sommeren går badebåten til Bragdøya og flere andre øyer i Kristiansands skjærgård, men resten av året er det 4 daglige avganger på alle virkedager. Det betyr at du enkelt kan komme deg ut på tur. Båten går fra Lumber i Vågsbygd, 5 minutter utenfor sentrum. Du finner rutetidene her.

Kom dere ut

1. september 2019 arrangerer DNT høstens «Kom-deg-ut-dag» i Kristiansand på Bragdøya. Her kan barna finne mange andre å leke med, og Turistforeningen lager mange aktiviteter som passer for barn. Les mer om Kom-deg-ut-arrangementet her.

Teater og konserter for barn

Teaterprogram lørdag formiddager med ulike teaterforestillinger, konserter og arrangementer for barn i ulike aldre i Kilden Teater- og Konserthus. Høsten 2019 møter du blant andre Baldrian og Musa, Superbandet, Brune og Rockebandet Plopp. Les mer her.

Dragefestivalen

Bli med på den store Dragefestivalen på Tangen i Kristiansand - 31. august og 1. september. Lørdag kan alle som vil bygge sin egen drage på drageverkstedet og søndag samles flere tusen til drageflyging på Tangen. Her kommer det også store drager fra hele Europa. Her finner du mer informasjon om arrangementet.

Mat i sentrum

Stor lokalmatfestival på Torvet i Kristiansand, med Bondens marked, smaksprøver, stort mattelt, barnas smaksløype, 4H-utstilling, traktorutstilling. Alt skjer den 31. august. Les mer om dette her.

SAND-festivalen og Assitej Artistic Gathering med OL i scenekunst

SAND er en internasjonal scenekunstfestival i Kristiansand med barn og unge som hovedmålgruppe. Festivalen presenterer norske og internasjonale forestillinger av svært høy kvalitet for publikum og for norske og internasjonale fagfolk og arrangeres 2.-7. september 2019. Les mer om dette her.

Geitmyra Matkultursenter

Geitmyra Matkultursenter med Andreas Viestad i spissen åpner på Odderøya i Kristiansand i september 2019. Den 15. september blir det åpningsfest med Barnas Sjømatdag. Stor fiskeutstilling, flatfiskfiletering, grilling og sjømatpizza fra bakerovnen.
Vil du hilse på levende krabber og sjøpølse? Tør du smake på østers, manet eller kråkebolle eller dampe snegler i en blikkboks? Vi lager tangis med flytende nitrogen, forteller fiskeskrøner i lavvoen og masse masse mer. Les alt du trenger å vite her.

Gøy i byen i høstferien

I høstferien i Kristiansand (uke 40) arrangeres mange morsomme aktiviteter for barn og barnefamilier. Møt den kule lamaen AquaLama i badelandet Aquarama, gå på kino, lag morsomme og kule ting i Odderøya Museumshavn, bli med på VitenKlubb i Vitensenteret og kunstverksted på Sørlandet Kunstmuseum.

Årets store familiemusikal i Kilden: Trolle med Alexander Rybak

Trolle er ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. En dag finner Trolle en magisk fele som kan kaste om på alt. Men fela fører ikke bare godt med seg, og snart får Trolle trøbbel. Det er da Alva dukker opp og viser Trolle kraften i ekte vennskap. «Trolle og den magiske fela» er et eventyr om å våge å være annerledes, og om å akseptere det som er annerledes ved andre. Premiere 28.11.2019. Spilles til 30.12.2019 Les mer her.

Julebyen Kristiansand

Foto: Elisabeth Høibo/Visit Sørlandet

Foto: Elisabeth Høibo/Visit Sørlandet

I julebyen Kristiansand får du julestemning i julepyntede gater fra 30. november til 24. desember. Få med dere julemarked på Torvet, går på skøyter på flombelyst isbane på Øvre Torv og se det spektakulære 3D lysshowet på Domkirkas fasade.Vil du vite mer? Les om det her.

{Listen presenteres av Thetravelinspector.no og er utarbeidet av Visit Sørlandet.}