Derfor bør du ha den beste vinhåndboka med på reisen

Vintipsene som hjelper deg når du trenger det som mest

Denne boka får plass selv i en ganske full dameveske. Og den bør brukes ofte. Foto: Odd Roar Lange

Denne boka får plass selv i en ganske full dameveske. Og den bør brukes ofte. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Det er bare å innse det. Drømmen om å bli god på vin, til å huske de ulike navn og årganger ble det dessverre ikke noe av. Det er egentlig en edel kunst å klare å huske mer enn fem navn på viner, om man ikke skal huske hva de passer best til også.

Da er det godt vi har sånne som Ingvild Tennfjord. Rappkjefta bergenser (finnes det noe annet?) og nyhetsjournalist som valgte å spesialisere seg til vinjournalist. Og som har lykkes.
Både med å tråkke de gamle, mannlige vinjournalistene på tærne - trolig fordi de mest av alt var redd for å bli avslørt som nettopp det: vinsnobber.
Og, som har skaffet seg en stor tilhengerskare fra Knivskjellodden i nord til Lindesnes i sør. Fordi det er flere som trenger tips om vin som passer til ostepop enn det er folk som drikker vin til russisk kaviar.
Eller som har lyst å oppgradere fra spansk cava til fransk champagne, men som ikke vil ende opp med en flaske til 599 kroner. Noe Ingvild Tennfjord og Kagge forslag har funnet ut for lengst.

Sannsynligvis årets beste gave til den som har alt, bortsett fra peiling på vin
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Derfor har Ingvild Tennfjord igjen samlet nye viner, tax-freetips, mat til vin og de beste kjøpene i årets pocketutgave av «Norges beste vinkjøp 2020».
Og det er ingen overraskelse at boka suser rett inn på bokhandlernes bestselgerliste.
Boka er ingen vegg-til-vegg-oversikt over hva du finner i {det imponerende} utvalget hos Vinmonopolet. Heller ikke en fyldig runde i det mildt sagt varierte tilbudet i taxfreebutikken på Værnes, Flesland og Gardermoen.
Men - du får mye mer enn du trenger:
En enkel vinskole (siden du har glemt det siden forrige gang du leste slike tips), en runde gjennom verdens viktigste vinland, konkrete tips til høytider som påske, 17. mai og jul. Og tips basert på pris - inkl tips for dem med slunken lommebok, for å nevne noe.
Og visste du forresten at champagnen Henriot Blanc de Blancs til kr 389,90 (nr 5701101) er en perfekt vin til kjærlighetssorg?
Alt for mange nordmenn bruker alt for mye penger på alt for dårlig vin. Er du blant dem så bør du definitivt kjøpe denne boka.

Vinbok med lav snobbefaktor og høy nyttefaktor. Kjøp den før du reiser.
— Odd Roar Lange - The Travel Inspector

Dersom du er middels god på vinkunnskap og vinkjøp så hjelper den å r utvidet repertoaret ditt.
Og hvis du er vennegjengens vineksperter så bør du kjøpe den for å se om du er enig i utvalget.
Siden mange gjør bomkjøp, og gjerne gjentar dem gang på gang, så hadde det vært spennende med ekspertens et ikke-kjøp-disse-vinene-kapittel i boka om Norges beste Vinkjøp 2021 - for den kommer.
Boka har bilde av hver vinflaske og de enkelte vinene er utstyrt med fargesymboler og piktogram som angir hvilken type vin dette er (litt for litt farge på rødvin og portvin, men tipper at folk ser forskjellen når de kommer på polet).
For deg som handler på taxfree så finner du åtte forslag som gir 26 til 43 prosent besparelse i forhold til å handle på vinmonopolet.
Bare husk maksimalgrensen på 8 kilo håndbagasje hvis du skal fly videre.

Skjermbilde 2019-08-29 09.36.28.png

Norges Beste vinkjøp 2020
Ingvild Tennfjord.
Pris: kr 305 via nett, og 349 i butikk.
164 sider. Pocketutgave.
Fikk du med deg disse sakene?