Derfor finner du ikke tannkrem på hotellrommet

Men det finnes et lite smutthull

Du finner mange gode produkter - men ikke tannkrem.             Foto: Odd Roar Lange

Du finner mange gode produkter - men ikke tannkrem. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Du finner shampo, q-tips, bomull og dusjhette på hotellbadet. Men du finner ikke tannkrem. Hva er årsaken?
Mange hotell har samarbeid med produsenter av eksklusive hår- og hudprodukter. Og dersom det er småflasker som står og venter på deg på badet så kan du selvsagt ta dem med deg hjem. Er det store flasker og til og med festet til veggen så er det produkter du kan bruke gratis på hotellet, men ikke ta med deg hjem.

Hva er det egentlig med tannkrem?

Savner du tannkrem på hotellet? Foto: Odd R.Lange

Savner du tannkrem på hotellet? Foto: Odd R.Lange

Men tannkrem finner du sjelden eller aldri. Hva er det egentlig med tannkrem som gjør at du ikke får med deg en liten tube hjem?
Årsaken er flere: Internasjonale undersøkelser i hotellkjeder viser at etterspørsel etter tannkrem er liten. I tillegg vil utgiftene til en gratis tannkrem til alle gjester påføre hotellet en ikke ubetydelig kostnad. Konkurransen innen tannpastaproduksjon er mindre enn for shampo og balsam, dermed er produktene også dyrere for hotellet.
I tillegg regnes ikke tannkrem som et element når hotellene skal rangeres. Stjerner er ikke vanlig i Norge, men velkjent fra utlandet. Og her er det et stort sett med kriterier som skal oppfylles for å nå opp i stjerneantallet. Mens såper, shampo, skopussemidler etc er inne på sjekklista så er det ikke funnet plass til tannkrem.

Hva skal du gjøre?

Dersom du trenger tannkrem så trenger du ikke fortvile. De aller fleste hoteller har ekstra gratisprodukter liggende i resepsjonen. Disse er vanligvis gratis for gjestene. Her finner du vanligvis barbersaker, tannbørste - og selvsagt tannkrem.

Vil du ha flere smarte reisetips så kan du finne flere av dem via denne instagramkontoen: