Nå vil de doble flyskatten

-Arbeidet med å nå klimamålene går for sakte

Tysk flyindustri må øke tempoet for å nå klimamålene. Foto: Odd Roar Lange

Tysk flyindustri må øke tempoet for å nå klimamålene. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Tyskland vil doble flyskatten. Det er klart etter at de konservative partiene har foreslått å øke klimaavgiftene for å øke farten på arbeidet med en mer miljøvennlig transportnæring. Avgjørelsen ble tatt av ledelsen av de kristelige demokrater (CDU), som danner en koalisjon med kristensosialistene (CSU) og Sosialdemokratene (SPD).

Klimanøytralt

Å koble flyreiser som er en del av langdistansereisen, vil foreløpig være unntatt fra flyskattøkningen. Dagens skatt er på ca 75 kroner. Og nå skal den dobles til ca 150 kroner.
-Vi vil sammen med luftfartsindustrien investere for å lage elektrisk drevet flystandard for kortdistanseflyging og for å lage syntetisk drivstoff for å oppnå klimanøytralitet på mellom- og langdistansefly, heter det i dokumentet som er omtalt av BBC.
Å reise med fly har aldri vært mer populært, med fire milliarder passasjerer over hele verden som flyr hvert år.