Denne tida på døgnet får du flybilletter billigst

Disse funnene vil overraske mange

IMG_8123.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Nordmenn har aldri hatt bedre råd enn nå, men jakter fortsatt alltid på de billigste flybillettene. For hvorfor betale for mye for reisene når man kan bruke pengene til noe smartere?
I mange år har man lett etter de beste ukedagene for flybillettbestillinger.
Men siden prisene fastsettes etter mange ulike faktorer så er det mer enn ukeplanleggeren som må tas i bruk når du jakter på et riktig kupp.

Morgenfugler

Flysøkemotoren Skyscanner har analysert titusener av flybillettbestillinger. Og funnet ut at rundt klokka 05.00 om morgenen er et gunstig tidspunkt å bestille flybillett - hvis du ikke tenker på søvn, men på økonomi. Da er prisene lavest.
Og dersom du venter til mellom klokka 19.00 og 22.00 så finner du de dyreste billettene. Altså smart å stå opp tidlig og enda smartere å bruke kveldene til noe annet enn å bestille flyreiser, med andre ord. Skyscanner anbefaler søndagen som bestillingsdag, og at du unngår torsdag og fredager.

De beste månedene

Undersøkelsen tar utgangspunkt i innenriks og internasjonale flyvninger i USA, men tidligere undersøkelser fra blant annet Expedia viser at det er små avvik i fra hva som er er smart i USA og i Europa.
I tillegg til klokkelslett og ukedag er det lurt å bestille 40-60 dager før avreise. Jeg har gjort noen ikke-vitenskapelige priskontroller for flyreiser fra Norge til Danmark over en lang periode. Den viser en bratt stigning i prisen når det er ca 14 dager igjen til avreise. Og bare små muligheter for billige i-siste-liten-priser.
Husk også at det er billigst å bestille flybilletter i januar, siste del av august og september. Februar kan også være en bra bestillingsmåned.
Og husk å ikke bestille via flysøkemotorer, men kjøp heller via flyselskapenes egne nettsider.

Få de beste reisetipsene ved å følge thetravelinspector på instagram: