Denne perlen vil de helst ha alene - men her er den

Ikke fortell dem at jeg viste deg dette

IMG_20190915_164425.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Tøyen er i ferd med å bli Oslos nye hippe bydel. Og heldig er de som bor i nærheten. For da har de kort vei til Lille Tøyen Kolonial. Nei, det er ikke en vanlig dagligvarebutikk. Men en bydelskafé med skjenkeløyve og et lite matvareutsalg. Du kan til og med kjøpe med deg møblene.
Lille Tøyen hageby er et ettertraktet bomiljø, spesielt for småbarnsfamilier som vi bo nær landlig men nær Oslo sentrum. Og midt inne i hagebyen, i Aud Schønemans vei 9 finner du stedet du bør oppsøke dersom du vil ha en helt spesiell opplevelse i hovedstaden.

Skjermbilde 2019-09-17 12.52.16.png

Stamstedet

Lille Tøyen Kolonial har vært i drift i fire år, og stedet har fått stadig flere stamgjester. Hit kommer naboer i tøfler og langveisfarende med nysgjerrighet i blikket. Enten for å sitte utendørs eller for å finne seg en plass i retromøblementet innendørs. Møbler og inventar ( i alle fall deler av det) er til salgs.
Stedet har gjort stor suksess med sin satsing på økologisk og kortreist mat i området mellom Tøyen, Hasle og Ensjø. (Like bak Tøyenbadet, dersom du ikke er veldig lokalkjent)
Lille Tøyen Kolonial er full av sjel og varme, og det over 100 år gamle røde mursteinsbygget har fastboende på alle sider og den trivelige bydelsrestauranten i første etasje.
Det er først og fremst serveringen og vertskapet som har gjort stedet så populært. Surdeigsbasert pizza og Tøyencola er blitt manges favoritt. Men du kan også kjøpe med deg melk og brød, smør, egg, pålegg, middag, vaskemidler og babymat fra Lille Tøyen Kolonial. Skulle du plutselig bli invitert i en bursdagsfest så er det greit å vite at stedet også har en liten gavebutikk.

Klikk på bildene for større format - alle foto: Odd Roar Lange

Lokalkjente

Å besøke Lille Tøyen Kolonial for en «turist» gir raskt en følelse av å være på besøk hjemme hos noen. For mange av denne søndagens gjester var åpenbart faste kunder. Spesielt småguttene som tok med seg sparkesyklene inn og la dem fra seg på gulvet før de vasket hendene i rennende vann fra dispenseren på disken.
Her aner jeg at det er en oppdragerjobb som venter på noen foreldre i nabolaget, så slipper betjeningen å rydde opp …
Menyen skifter med sesongen, men pizzaen er manges favoritt. Den er såpass populær at du må regne med litt ventetid på de travleste dagene. Jeg tror det er behov for større å utvide kapasiteten på kjøkkenet.
Men, den er absolutt verd å vente på. Og et besøk på Lille Tøyen Kolonial er verd å ta med i minneboka.
Anbefales.

Fakta:
LILLE TØYEN KOLONIAL
Kolonial/cafe med økologisk sortiment i Lille Tøyen Hageby
Aud Schønemansvei 9 - Oslo
Mandag: Stengt
Tirsdag 10.00-17.00 (ikke pizza)
Onsdag – Søndag 10-19

For å få de beste reisetipsene - følg reisene via denne instagramkontoen: