Derfor bør du legge sommerferien til Montenegro

Et annerledes reisemål - og mye billigere

Badeferie ved Budva. All foto i reportasjen: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Vil du ha en fantastisk ferie, hos et hyggelig vennskap, til en god pris og som gir deg uforglemmelige opplevelser?
Da skal du dra til Montenegro. Landet med vel 600 000 innbyggere og som er nabolandet til blant annet Kroatia. Kroatia er et land som veldig mange nordmenn har besøkt flere ganger de siste ti årene.
Men langt færre har reist til vel så spennende, og fortsatt en god del rimeligere Montenegro.
Montenegro er et land i Sørøst-Europa ved Adriaterhavet.
Montenegro grenser til Kroatia, Bosnia-Hercegovina, Serbia i nord, Kosovo, og Albania i sør. Til sjøs har landet delelinje mot Italia i sørvest. Hovedstaden er Podgorica
Mange velger å dra til kystområdene i Montenegro, for å få en herlig badeferie.
Bli ikke forundret om du synes landskapet i Montenegro minner til om Norge. Med både fjorder og fjell. Og fjellområdet i nord og øst byr på flotte turer i flere fine nasjonalparker.

Reisen dit

Du kan klikke på bildene for å se dem i større format.

Dersom du reiser fra Norge så kan du gjerne starte reisen i nettopp Kosovo. Fordi du kan ta fly til Dubrovnik, og leie bil eller ta buss derfra til Montenegro. Dubrovnik ligger nær Montenegros grense, men du må passere en grenseovergang med passkontroll - så hold passet klart.
Et annet alternativ er å reise fra Oslo til Tivat med Norwegian. Turen tar 3 timer og 5 minutter. Med SAS kan du reise via Arlanda. Turen tar en par timer mer enn direkteflighten.
Både TUI og Apollo arrangerer charterreiser fra Norge til Montenegro.
Flyplassen ligger like utenfor byen og det er kort vei til den vakre kystbyen med både luksushotell, digre yachter og mer moderate overnattingsmuligheter (prismessig).
Å sitte ved strandpromenaden Arsenalskai Porto Montenegro og se på livet mens du nyter en kaffe eller et glass vin er en fin start på ferien.

Reise i landet

Det er mange muligheter for dem som vil reise rundt og oppdage mer av Montenegro. Hvis du velger å by i kystbyen Budva så anbefaler jeg virkelig at du får med deg noe mer. Budva er en bade- og shoppingby som er populær også hos russiske turister. De tar stor plass! Og Budva er nok ikke stedet jeg vil anbefale for alle.
Ta i det minste en tur ut til øya Sveti Nikola, og opplev bading, restauranter og solnedgangen her.


En annen fin tur er å reise med buss eller båt (hør med hotellet ditt, som gjerne hjelper med bestilling) til den svært vakre byen Kotor.
Byen ligger innerst i Kotorbukta, og jeg anbefaler varmt en båttur fra havna i Tivat (Porto Montenegro) til Kotor. Båten går først til øya Gospa od Skrpjela (Our Lady of the Rocks) som er en av de to øyene like utenfor landsbyen Perast. Gjerne med lunsj i Perast, før turen går videre til Kotor.
Havnebyen Kotor har mange fine overnattingssteder.

Innsjøtur

Sjekk også ut mulighetene til å dra på båttur på Skadar Lake, fra Virzapar til Rijeka Crnojevica.
Gjerne i kombinasjon med en tur til byen Cetinje hvor et besøk i kong Nikola 1.s museum er en flott opplevelser.

Prisnivået

Både å bo og spise i Montenegro er rimelig. Regn med ca 500 kroner per person per natt i trestjerners hotell. Og ca 1500 per person i femstjerners hotell.

  • Pizza på restaurant ca. 100,-

  • En øl (ca. 50 cl) på restaurant ca. 30,-

  • Enkel lunsj ca. 150,-

  • Enkel middag ca. 180,-

  • 1 liter vann i butikk ca. 12,-

  • Brus (33 cl) i butikk ca. 12,-

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.