De vil ha deg med på vintur i det nye vinlandet England

En reise til London kan bli gøy på landet

Justin Lay er en av Londons vineksperter - og vil gjerne ha med skandinaver på tur. Foto: Odd Roar Lange

ENGLANG (ODD ROAR LANGE): Storbritannia er kjent for øl, gin og whiskey. Men visste du at øyriket også er i ferd med å bli en stor vin-nasjon? Mens vingiganten Frankrike har en flere hundre år gammel vintradisjon så er de engelske vinprodusentene som tenåringer å regne når det kommer til vin.
Men, selv vinkresne og erfarne nordmenn kommer til å bli overrasket over den høye kvaliteten på britisk vin. For ungdommen har kommet som et skudd.

De viser deg vei

Det kan være en uoversiktelig oppgave å da på vintur i England alene. Men det finnes god hjelp å få. Justin Lay i firmaet English Wine Tasting Tours vil gjerne ha dere med på guidede turer, og fra sin base i London trenger dere ikke reie langt for de gode opplevelsene.
I selve London finner dere blant annet Blackbook Winery i Broughton Street. Eller dere kan dra til Roberson Wine i Seagrave Road.
Justin Lay er en av de fire erfarne vinguidene i London English Wine Tasting Tours - og kommer sannsynligvis til å foreslå en tur til Kent, hvor noen av de beste produsentene av sparkling wine holder til.
Lay har gode kunnskaper uten å snakke over hodet på vin-nybegynnere. Og med sin amerikanske humor (ja, han kommer fra USA) og skråblikk på engelsk kultur blir det en minnerik opplevelse.
Prisene varierer etter hva dere velger, men som eksempel kan jeg nevne at besøk på tre vingårder, vinsmaking, lunsj og transport til og fra hotellet ditt koster 125 pund per person.

Klikk på bildet for å se det i større format

Dette får dere oppleve

En guidet tur til en vinprodusent starter ved at dere blir hentet på hotellet (eller et annet avtalt hentested). Deretter kjører dere i minibuss til vinprodusenten. Dere kan velge mellom disse ulike vingårdene. Underveis forteller Jay litt om landets vintradisjoner og hva dere skal få oppleve. Fremme på vingårdene er det gjerne en omvisning mellom vinstokkene (husk å være kledd etter været), og deretter inn i vinsmakingsavdelingen eller stedets egen restaurant for å få smake på stedets stoltheter.
På lørdager er det mulig å være med på guidet tur ved å kjøpe enkeltbilletter ved bussen. Da skal dere møte opp ved The English Grounds, Nr London Bridge, litt før klokka 09.00. Husk å bestille plass på forhånd.

Bonustipset

La gjerne vinopplevelsen i London starte med et hotellopphold på Conrad St. James Hotell. Her får du virkelig en god hotellopplevelse.

Alt du trenger om å reise til Storbritannia finner du her.