Vil du smake på boblevinen som også havner i Downing Street nr 10?

Dette kan du oppleve hvis du drar på oppdagelsesferd

Vinguidingen er som ei reise i vinens verden. Foto: Odd Roar Lange

Tenterden i England (ODD ROAR LANGE): Etter knappe to timers kjøring fra London Bridge svinger vi inn til høyre og inn på en fint opparbeidet parkeringsplass.
Vi er fremme i landsbyen Tenterden - og ved Chapel Down - en av Englands mest populære og roste vinprodusenter. Hvis du noen gang har besøkt The Royal Opera House så har du kanskje også smakt på vin, gjerne boblevin, fra Chapel Down.
For mens vinslott i Italia og Spania gjerne lager sine musserende viner på sin måte har Chapel Down kopiert champagnemetoden. Langsommere - men etter min smak, bedre.

Omvisning med utsikt

Chapel Down er blitt en av de mest populære vingårdene i Kent når det gjelder omvisning - og prøvesmaking. Gjestene blir først med ut for å se på vinstokkene hvor de ulike druesortene vokser. Deretter går turen for å se på de store tankene - og omvisningen ender i den historiske delen av anlegget.
Før vi følges inn i «klasserommet» ved butikken - og får dagens første prøvesmaking av ulike musserende viner. Det blir som en reise inn i vinens verden. Du kan booke turer via denne siden.
Og Mark Harvey, Chapel Down vinmester, er selvsagt stolt når han forteller at Chapel Down er utvalgt leverandør til Downing Street nr 10.
Og dersom du tar turen til veddeløpsbanen og Ascot Race Court er det også sparkling wine fra Chapel Down som serveres.
Dersom du ikke får tid til å besøke Chapel Down i Tenterden denne gangen så kan du ta en tur til deres Gin Works - en restaurant og bar som ligger like ved Kings Cross - når den åpner. Følg med på hjemmesiden for informasjon om åpningen. Her har du utsikten over Regents Canal mens du nyter prisbelønnet gin fra Chapel Down.

Klikk på bildene for å se dem i større format. Alle bilder: Odd Roar Lange (Forsidebildet er tatt av Chapel Down)

Bonustips

Etter omvinsingen og vinsmaking bør dere ta turen opp i andre etasje, til restaurant The Swan. Restauranten er på Guide Michelins «Bib Gourmand»-liste. Det vil si, veldig god mat i forhold til den lave prisen.
Chapel Down har også et egen ølbryggeri. Curious Brewery regnes av mange som en ølkatedral. Og når du først kommer inn disse dørene så skjønner du hvorfor.
Det
Les også: Her kan du bli med på vin-sightseeing i London.

Hotelltipset: En strålende natt på hotell i London.

Les alt du trenger om reisen til Storbritannia her.