Redder sommerbåten til Hjertøya - og slik kan du bidra

Gledelig løsning for populær båtrute på Moldefjorden

Hjertøya er en av nordvestlandets fineste sommeridyller. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Romsdalinger og feriegjester i Romsdalen kan glede seg. Det blir rutebåt til sommer- og badeøya Hjertøya allikevel. Tidligere i sesongen var det klart at det lokale reiselivet ikke klarte å stable et spleiselag på beina på grunn av den krevende koronasituasjonen.

Glede på sjøen

Men nå er løsningen klar. Gjennom støtte fra selskapet Gassror. Gassror IKS er et samarbeid mellom kommuner i romsdalsregionen, der 10 prosent at petroleumsrelatert eiendomsskatt går til næringsutvikling.
Men støtten herfra er ikke nok. Nå er båtruta avhengig av at gjestene bruker båten tilstrekkelig gjennom de fire sommerukene den skal gå.

Begge disse båtene kommer til i bli brukt i sommer, forteller Stein Lystad (bildet)

Det er selskapet Nordvestopplevelser og skipper og eier Stein Lystad som skal sørge for båttransporten med båten MS Safira over Moldefjorden. Turene går mellom Reknesmoloen ved Aker stadion/Molde Fjordstuer og fiskerimuseet på Hjertøya.

Alle må bidra

Badeøya Hjertøya i Molde får besøk i sommer allikevel. Foto: Odd Roar Lange

I fjor sørget Hjertøybåten for at 4200 passasjerer ble fraktet til og fra Hjertøya i løpet av en to måneder lang sesong. I år er budsjettet å nå minst 2000 passasjerer. Dette er nødvendig for at båtruta skal gå i økonomisk balanse. Derfor bør alle som har anledning til å støtte Hjertøybåten, ta turen minst én gang i sommer.

-Jeg tror det kommer til å være mange romsdalinger som ferierer i egen region i år, og mange utflyttede moldensere og romsdalinger kommer hjem i sommer. Dersom mange av disse stiller opp så skal vi få dette til. Jeg kommer selv til å stå til rors på mange av turene for å bidra til å holde kostnadene nede, sier skipper Stein Lystad til Thetravelinspector.no

MS Safira, eid av Nordvestopplevelser, skal bli årets Hjertøybåt.

Slik skal båten gå

Båten «MS Safira» er en passasjerbåt av typen Sargo 31 med marsjfart på 30 knop. Båten har plass til 12 personer på hver tur. Og det er god plass både inne og ute. Det beste er hvis passasjerene fordeler seg både inne og ute.
-Vi har lagt frem smittevernplanene for kommuneoverlegen og fått tommelen opp for båtruta i sommer. Folk må forsøke å holde god og klok avstand til andre enn dem som de er i familie med, både om bord og i køen før de kommer om bord. Selve turen over fjorden er unnagjort på noen få minutter, så smitterisikoen skal være så lav som absolutt mulig, sier Stein Lystad i Nordvestopplevelser.

Shuttletrafikk

- Båten skal gå hver time fra klokka 12 om dagen - og vi kjører alle de sju dagene i uka frem til og med 2. august. På dager med fint vær og mye folk skal vi kjøre i shuttletrafikk slik at alle kommer seg raskest mulig over fjorden. Folk vår vise klokskap så skal dette gå veldig fint, mener Stein Lystad, som sammen med kona Lindis Flem Harnes er bosatt i turistbygda Geiranger. Men denne sommeren vil de heller bidra til at det blir Hjertøybåt på Moldefjorden og i den sammenheng vil de låne ut huset sitt i Geiranger gratis - til noen som trenger det ekstra mye. Les bare her.

Kjenner du noen som passer? Gi dem gjerne et tips om det usedvanlig generøse tilbudet (ikke tagge noen i selve innlegget).