Derfor blir det ingen båtrute til Hjertøya i sommer

Dersom du ikke har egen båt blir det vanskelig å komme seg til Hjertøya i sommer. Foto: Odd Roar Lange

Dersom du ikke har egen båt blir det vanskelig å komme seg til Hjertøya i sommer. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Bare få dager at Hjertøyas Venner hadde gjennomført årets forsommerdugnad på rekreasjonsøya Hjertøya i Molde er det klart at det ikke blir noen rutebåt til og fra Molde sentrum i sommer.
Hjertøyruta har vært drevet etter et lokalt spleiselag, der næringslivet sammen med kommunen har bidratt til å dekke det årlige underskuddet. Dermed har det vært mulig for både fastboende og besøkende å komme seg over til den vakre sommerøya for soling, bading, rekreasjon og historie. Men det er ingen gledens dag for alle som gledet seg til årets badesommer på Hjertøya - og som ikke har egen båt eller kajakk.

Derfor blir det ikke sommerrute

Begrunnelsen for avgjørelsen er de strenge smittevernreglene som tilsier minimum 1 meter avstand mellom passasjerene og den økonomiske situasjonen i ruten.
Nå anbefales personer som ikke har egen båt og som ønsker å dra til Hjertøya å heller å kontakte Fjordcruise Romsdalsfjorden som har mulighet til å ta med familier eller grupper opp til 10 personer til Hjertøya eller andre øyer i Romsdalsfjorden i sommer.
Romsdalsmuseet kommer heller ikke til å ha guider på Fiskerimuseet på øya i sommer.

Her kan du lese den utrolige historien om hvordan Hjertøya ble reddet etter et hemmelig kupp.