Slik feiret flyselskapene kvinnedagen

Flyselskapene med utradisjonell markering

Hele besetningen på SAS-flyet var kvinner. Foto: SAS

(ODD ROAR LANGE): Kvinnedagen 8. mars har blitt markert på ulikt vis rundt om i landet. Både på bakken og i lufta.

Og flyselskapene SAS og Widerøe har tatt sine ulike grep for å sette fokus på denne dagen.

SAS gjennomførte en flygning med «all-female crew» onsdag kveld. Dermed var det kvinnelig kaptein. styrmann, purser og øvrige i kabinen.  

Flygningene var SK 617 fra Kastrup til Geneve, og SK 618 fra Geneve og tilbake til København.

Damene først

Hos Widerøe var det passasjerene som fikk størst oppmerksomhet. Dette skriver selskapet i sin pressemelding:

«I anledning kvinnedagen har vi Widerøe lyst til å sette fokus på kvinner. I verden i dag er det mange kvinner som verken får gå på skole, ha lønnet arbeid, ha egen bankkonto eller delta i politikk- og samfunnsliv. Også i Norge har vi fremdeles en vei å gå. Menn får i gjennomsnitt bedre betalt enn kvinner for samme type arbeid - og det er langt færre kvinner enn menn i lederstillinger og styrerom i næringslivet. Derfor har vi bestemt at alle kvinner, akkurat i dag, skal få gå om bord først. Så: velkommen om bord - damene først!»

God stemning

«Dette er annonseringen på alle widerøeavganger i Norge i dag. På samtlige 41 destinasjoner blir kvinner i dag invitert først i køen. Uavhengig av boardingklasse inviterer vi kvinner til å gå om bord først.  Det meldes om smil, gratulasjoner fra menn og god stemning fra ansatte i vårt langstrakte land.«

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.