Fra Visit Norway til pakkereiser

Katrine Mosfjeld blir direktør i Fjord Travel Norway

          Katrine Mosfjeld Foto: DSD Explore

(ODD ROAR LANGE): For få dager siden ble det klart at markedssjef i Innovasjon Norge Reiseliv, Katrine Mosfjeld forlater Innovasjon Norge etter seks år.
Nå er det klart at hun reiser fra Innovasjon Norge til jobben som administrerende direktør i selskapet Fjord Travel Norway . Hun starter i den nye jobben 1. april i år.
Fjord Travel Norway inngår i DSD Explore sin portefølje, som dermed bygger videre på sin ambisjon om å utvikle Norges mest fremoverlente reiselivs- og eventselskap.

Pakketurer i Norge

Fjord Travel Norway tilbyr reiser og opplevelser over hele Norge for besøkende fra hele verden. Selskapets merkevarer er Fjord Travel Norway som har pakketurer over hele Norge samt Go Fjords som tilbyr individuelle aktiviteter og dagsturer. I tillegg har selskapet salgs- og markedsansvaret i privatmarkedet for aktivitetsselskapene i DSD Explore, for tiden trondheimsbaserte Crazy Coyote og XXLofoten. Crazy Coyote skal etter det Thetravelinspector.no har grunn til å tro endre navn til XXTrondheim.

I jakten på ny CEO til Fjord Travel Norway, stod Katrine Mosfjeld helt øverst på ønskelisten, forteller DSD Explore i en pressemelding.

- For å lykkes i et fremoverlent reiselivsselskap, må du virkelig forstå teknologisk utvikling, bærekraftig reiseliv og Norges tiltrekningskraft. Det er ingen overdrivelse å si at Katrine Mosfjeld er Norges råeste på denne kombinasjonen, sier Terje Hatlen-Stokke, konsernleder i DSD Explore.

SAMMEN IGJEN: Katrine Mosfjeld  og Bente Bratland Holm jobber igjen i samme konsern Foto: DSD Explore

Sammen igjen

Katrine Mosfjeld kommer fra stillingen som markedssjef for Visit Norway i Innovasjon Norge. Her har hun blant annet ledet omstillingen av hele forbrukermarkedsføringen, med et sterkt digitalt fokus og med klimasmart markedsutvikling. Hun har bygget et svært kompetent team rundt seg, og de har hentet hjem mer enn 40 prestisjefulle internasjonale priser i samarbeid med norsk reiselivsnæring.
I slutten av september i fjor ble det kjent at Bente Bratland Holm, som tidligere har være administrerende direktør både i Visit Oslo og Innovasjon Norge Reiseliv får ny jobb og går inn i konsernledelsen i DSD.
De samme tidligere arbeidsplassene har Katrine Mosfjeld hatt. Dermed er det klart for en tredje runde i samme selskap for Bratland Holm og Mosfjeld.

Selger Norge

Katrine selv gleder seg til å ta over roret som CEO i Fjord Travel Norway:
- Fjord Travel Norway har en profil som passer meg bra. Det er internasjonal markedsføring, det er salg, det er teknologi og det er store utviklingsambisjoner. Et kinderegg av en mulighet for en som meg! Nå har jeg i mange år jobbet med markedsføring av reisemål og lagt til rette for at andre skal kunne selge norsk reiseliv. Nå blir jeg selv en del av næringen, får en nettbutikk og egen bunnlinje – og det gleder jeg meg til!

Fjord Travel Norway har sitt hovedkontor i Bergen, og samarbeider tett med øvrige selskaper i konsernet.

Pendlerliv

- Jeg gleder meg til å bli kjent med gjengen i Bergen, og det blir naturligvis mye reiser dit ettersom jeg skal fortsette å bo i Oslo. Vi skal klare å jobbe godt sammen uten å være fysisk sammen hver dag, noe jeg har god erfaring med fra jobben i Visit Norway. Det er også positivt for meg å dele kontor med andre i konsernledelsen i Oslo, da jeg som CEO i Fjord Travel Norway også blir en del av ledergruppen til DSD Explore, avslutter Katrine Mosfjeld.

Dette er Fjord Travel Norway

Fjord Travel Norway er et reiselivsselskap som tilbyr opplevelser over hele Norge for besøkende fra hele verden, gjennom salg og markedsføring av rundreiser og dagsturer. Selskapet har hovedsete i Bergen, med 12 ansatte. Selskapet ble etablert i år 2000, og ble en del av DSD Explore i 2022.  Selskapet samarbeider tett med søsterselskapet Adventure Tech.

Dette DSD og DSD Explore

DSD AS er et familieeid norsk investeringsselskap med røtter fra 1855 som utvikler selskaper og investerer i mennesker innen sektorene hav, mobilitet, reiseliv & event, samt helse. Det Stavangerbaserte DSD-konsernet har i dag eierskap i en rekke selskaper med 5.600 ansatte totalt, og en samlet årlig omsetning på over 5 milliarder kroner.  

DSD sin reiselivs- og eventsatsing er organisert gjennom DSD Explore, med base i Bergen og Oslo. 

DSD Explore utvikler reiseliv og eventmarkedet, og investerer i lokalsamfunn. Selskapene og merkevarene i porteføljen er i dag Fjord Travel Norway, Go Fjords, XXLofoten, Z Event, Crazy Coyote og Y Story.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.