Her er 7 billige hotell i Amsterdam

Supert valg for dem som vil bruke pengene på noe mer enn hotelloppholdet

Har du oversikten over det som skjer i Amsterdam?  Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Amsterdam er en perfekt vår- og sommerby. Nå er billige flybilletter lett tilgjengelig. Og da er det smart å finne de billige hotellene også. Amsterdam er så full av muligheter og opplevelser at du ikke bør reise dit uten å ha en plan klar. Her har du noen tips om 7 ting du kan gjøre hvis du har 7 timer - eller en hel helg - til rådighet i Amsterdam.

Urban Lodge

Et bra designhotell i Amsterdam for dem som vil ha noe annet enn de kjedelige kjedehotellene. Urban Lodge ligger litt vest for leve sentrumsområdet, men det koster ikke all verden med det velutbygde Ubersystemet i Amsterdam.
Koster fra 1100 kroner per natt for to personer.

Owl Hotel

Dette hotellet ligger sentralt i Amsterdam. Det er gangavstand fra Owl Hotel til mange av Amsterdams attraksjoner. Gangavstand er selvsagt en fordel hvis man er på shopping og trenger innom hotellet for å legge fra seg noen handleposer.
Koster fra 980 kroner per natt for to personer.

The Student Hotel City

Du trenger ikke være student for å bo på The Student Hotel City i Amsterdam. Pass på at du ikke forveksler bestillingen med The Student Hotel West, som ligger utenfor byen. Et hipt hotell med sykkelgarasje, eget rom hvor du kan bruke vaskeautomat for skitne klær, treningsrom og kule rom og felleslokaler. Ligger rett syd for sentrum. Kort avstand til muesumsområdene
Koster fra 910 kroner per natt for to personer.

 Jaz Hotel Amsterdam

Selv bare navnet på dette hotellet får deg til å forstå hva det handler om. Det swinger i Jaz Hotel Amsterdam. Hotellet ligger i nær avstand fra konsertområde Amsterdam ArenA, Ziggy Dome og AFAS LIve. Rommene har selvsagt gode høyttalere for deg som vil lytte til musikk på rommet. Og vil du ha en real superhelg bør du sjekke en av de 11 suitene på hotellet. Hver kveld får unge musikere prøve seg på scenen i hotellet. Stedet for musikkelskere, med andre ord. 7 km fra selve bykjernen men det går kjapt og billig med Metro (15 min) eller Uber. 
Rom fra 900 kroner for to personer.

Motel One

Hotellet ligger like ved Amstel Park i Amsterdam, og svært nære den store utstillingshallen Amsterdam RAI Exhibition & Convention Centre. Det er altså ikke helt i sentrum av byen, men gode transportmuligheter inn. Motel One er et populært budgethotell. Hotellet ligger også kort vei fra Schiphol.
Koster fra 600 kroner per natt for to personer.

Since 1634

Dette er egentlig et bed & breakfast - men svært hyggelig og veldig spesielt. Since 1634 ligger bare få hundre meter fra populære Anne Franks Hus, og ligger midt i det svært populære Jordaan-distriktet.  Godt valg for deg som vil bo billig og sentralt.
Fra 1200 kroner per natt for to personer.

WestCord Fashion Hotel

Et firestjerners men rimelig hotell i Amsterdam? Det høres ut som en spøk. Men dette hotellet er nettopp det. WestCord Fashion Hotel ligger litt vest for sentrum, ikke veldig langt fra Van Gogh-museet. Hotellet har ti etasjer og et utmerket spa som blir lovprist av gjestene.
Pris fra 1000 kroner for et dobbeltrom per natt.

Les mer om Amsterdam her.
KLM har denne siden med gode reisetips til Amsterdam.
Slik opplever du Amsterdam på første klasse.