Årets Matblogg: Og vinneren er ... på reise

Og da Årets Matblogger skulle kåres ble pauseunderholdningen høydepunktet

Vinnere i 2016-utgaven av Årets Matblogg lørdag 5. november.      Foto: Odd Roar Lange

Trine Sandberg og "Trines Matblogg" er kåret til Årets Matblogg" for andre gang på rad. Den ene gode matbloggeren etter den andre var på plass i lokalene i Mathallen i Oslo lørdag kveld. Svært få andre.
Og synd ikke nivået på kåringen holdt samme nivå som det matbloggerne leverer. Med teknikk som sviktet gang på gang, et lydbilde som hørtes ut som fra et dårlig tilfluktsrom og - med hovedprisvinneren fraværende så ble det en heller flau affære. Ikke hjalp det stort med en konferansier og et foredrag som knapt engasjerte noen. Og da "takketalemikrofonen" forsvant fra podiet var det egentlig over og ut.
Ikke et skjevt ord om verken Trines Matblogg eller de andre kategorivinnerne og nominerte. Snarere tvert i mot. Det hadde fortjent mye bedre enn dette. 

Støy for alle

Når kåringen skjer på torget omkranset av støyende restauranter blir dette feil for alle parter. For kåringen, som blir forstyrret av restaurantene, og for restaurantene som blir forstyrret av kåringen.

Og når vinneren av konkurransen, Trine Sandberg, heller velger å dra på reise med deltagere som følger bloggen hennes enn å delta på kåringen og feiringen så sier det ikke så rent lite. For med 700 000 månedlige blogglesere var det en selvfølge at hun skulle vinne - siden denne delen av kåringen var basert på publikumsstemmer.

De nominerte er ...                                                  Foto: Odd Roar Lange

De nominerte er ...                                                  Foto: Odd Roar Lange

Det er to år til neste "Årets Matbloggerkåring" i regi av Godt.no og Mathallen. Jeg håper at noen andre tar over kåringen allerede neste år, og at de gjør mer stas på vinnerne enn denne amatørmessige forestillingen.

Om det ikke var noe som var bra? 

Jo, pauseunderholdningen der Kulinarisk Akademi på direkten laget dessert til alle som ville smake. Det ble kveldens høydepunkt.

De andre vinnerne

Her kan du lese om de andre vinnerne i konkurransen - og juryens begrunnelser.

I tillegg til hovedpremien «Årets matblogger» ble det delt ut priser i følgende kategorier:

1. Årets nykommer: Aicha Bouhlou - www.aichasmat.no

«Aicha Bouhlous blogg er fargerik, fristende og utstråler en stor kjærlighet til maten. Bloggen er ny, men utmerker seg allerede som et utmerket sted for spennende og originale retter man ellers ikke finner mange av i bloggsfæren. Bloggen er teknisk god, oversiktlig og med tekst og foto av meget god kvalitet. Bloggen fremstår som inspirerende og delikat og trigger lysten på å komme i gang med matlaging. En meget sterk nykommer.»

2. Årets drikkeblogg: Jørn G. Broll - www.matogvinnett.no

«Jørn G. Broll er en veteran i bloggosfæren, uansett kategori, som kan feire sitt 10 års jubileum i 2017. Juryen setter spesielt stor pris på det tydelige fokuset på å formidle den gode opplevelsen av vin og mat sammen, samt bloggerens sterke integritet og uavhengighet. Viljen til å rette oppmerksomheten mot vinskattene som går under radaren til folk flest, nemlig vinene i Vinmonopolets bestillingsutvalg, bidrar også sterkt til å hjelpe bloggleserne til å gjøre opplyste valg. Unektelig en verdig vinner.»

3. Årets innovatør: Anders Husa - www.andershusa.com

« Anders Husa har evnet å bruke bloggen sammen med flere andre sosiale medie-plattformer til å skape seg et navn og en autoritet i Oslos matverden, som er ulikt noe annet vi har sett i Norge. Bloggen hans er ikke full av oppskrifter, men han har blitt en ekspert på det som rører seg i mat-Oslo samt øvrige byer i inn og utland, og er en person man kan stole på at vet hva som kommer og hva som rører seg. Bloggen følges også tett av den profesjonelle delen av mat og drikkeindustrien som ønsker å holde seg informert om det som skjer innenfor restaurantverden. Med dette viser han at det å blogge om mat og drikke også i stor grad kan handle om opplevelser knyttet til mat. Bloggen er unik i innhold, velskrevet og med bilder av meget god kvalitet.»

4. Årets nisjeblogg: Vidar Bergum - www.etkjokken.com

«Vidar Bergums blogg tar litt pusten fra deg. Den er eksotisk, visuelt god og litt annerledes. Han inviterer inn på et kjøkken vi ikke kjenner så godt, med en naturlighet og raushet som gjør at du bare har lyst til å slippe alt du har i hendene og begynne å lage tyrkisk mat og prøve ut nye kryddertyper. Han skriver godt om inspirasjon og kommer alltid med gode henvisninger og tips til hvordan man selv kan få til det han lager hjemme. En leken og herlig blogg.»

5. Årets fotoblogg: Siv Gøril Olsen - www.sivbakerogsteiker.no

«Siv Gøril Olsens bilder er skarpe og velkomponerte. Hun skaper en stemning med dem som står svært godt til henne og oppskriftene hennes. Stilen hennes er tydelig, gjenkjennelig og personlig. Samtidig så klarer hun å bevare tilgjengeligheten og ikke overkomplisere maten på bildene. Man blir godt kjent med personen bak bildene og vet hva man kan forvente.»

6. Årets bake- og dessertblogg: Kristine Ilstad - www.detsøteliv.no

«Kristine Ilstads oppskrifter er upåklagelige. De er enkle nok til at de fleste kan klare det, hun er tydelig i instruksjonene og man kan finne alt man ønsker på bloggen av bakst og søte saker (og noe salt). Det er enkelt å navigere i bloggens snart 10 år gamle og store kakeunivers, og man kan lett bli sittende å drømme seg bort når man klikker rundt. Bloggen er omfattende med en stor og variert database og bloggens enkle profil gjør bare oppskriftene mer tilgjengelig. En komplett bake og dessertblogg.»