Dette norske hotellet er på lista over verdens beste

Og Amerikalinjen er vinneren i ny stor kåring

IMG_20191008_134023_resized_20191008_024258626.jpg

(ODD ROAR LANGE): Petter Stordalens «nye» hotell - Amerikalinjen - i Oslo er Nord-Europas beste hotell. Det mener ekspertene fra reisemagasinet Condé Nast Traveler.
Hotellet, som ligger ved Jernbanetorget i Oslo, har på kort tid blitt et foretrukket hotell hos mange hotell- og reisevante. Og ikke uten grunn. Amerikalinjen scorer 99,3 poeng i magasinets hotellkåring og er dermed 0,1 poeng over Hotel Astoria i St. Petersburg.
Oppdatert: Amerikalinjen havner på en utrolig 12. plass på listen over verdens beste hotell. Se kåringen her.

Nytt, men tradisjonsrikt

Dette hotellet åpnet sine dører først i mars, men bygningen har lenge før dette hatt bånd til den andre siden av Atlanterhavet.
Et landemerket som t i 1919 ble bygget som kontor for Den Norske Amerikalinjen, et cruiserederi som tok med passasjerer til og fra USA, og som nå er blitt fullstendig revitalisert og renovert.
Hotellet har 122 elegante gjesterom som er innredet på en fin måte med en fin balanse mellom gammeldags sjarm og moderne design.
Hotellet ligger i nærheten av noen av Oslos mest populære severdigheter - Operahuset, Akershus festning, Det kongelige slott, og Ekebergparken - og ta gjerne turen til hotellets egen Gustav jazzklubb, skriver Condé Nast Traveler i sin vurdering av hotellet.

Klikk på bildene for å se dem i større format. Alle foto: Odd Roar Lange

På tredjeplass kommer hotel Skt. Petri i København med 98,85 poeng, mens D´Angleterre ved nyrestaurerte Kongens Nyhavn i København ble nr 4 med 98,64 poeng.
Også dét er et Petter Stordalen-hotell - i Stockholm - havnet på 8. plass, mens Continental i Oslo ble nr 11.
Norske The Thief er Stordalens tredje hotell inn på topp 25 i Europa. Et imponerende resultat av den norske hotellkongen og hans stab. Hotellet som ligger på Aker Brygge kom på 15. plass i årets kåring.

IMG_20191008_133627.jpg

Du kan følge Thetravelinspector på Instragram.