Kristian B. Jørgensen blir sjef i ny reisegigant


Slik vil han få fart på morgendagens reiseliv

Kristian B. Jørgensen forlater direktørejobben i Fjord Norge. Nå blir det toppjobb i Vy Fjord1 Reiseliv istedet.

Kristian B. Jørgensen forlater direktørejobben i Fjord Norge. Nå blir det toppjobb i Vy Fjord1 Reiseliv istedet.

(ODD ROAR LANGE): Etter over 11 år som toppsjef i reiselivsselskapet Fjord Norge AS er Kristian B. Jørgensen klar for ny jobb. Han blir sjef for det nye reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS.
– At Vy og Fjord1 nå satser sammen er det mest spennende som skjer innen norsk reiseliv og jeg er både stolt og glad over å ha fått denne muligheten, sier Kristian Jørgensen til Theravelinspector.no

Jørgensen tiltrer i stillingen som administrerende direktør for Vy Fjord1 Reiseliv 1. januar 2020.

Utvikle reiselivet

- At Vy og Fjord1 nå satser sammen er det mest spennende og fremtidsrettede som skjer innen norsk reiseliv. Å få lov til å være med å forme og lede dette samarbeidet er en stor ære for meg, men også noe som gir både meg og mine nye kollegaer en mulighet til å påvirke hvordan reiselivet i Norge må utvikle seg i tiden som kommer, sier Jørgensen.
Vy og Fjord1 er to stores reiseaktører som er svært opptatt av at morgendagens turister skal avsette minst mulig avtrykk når de besøker Norge. Vi skal, med utgangspunkt i det materiellet som Vy og Fjord1 disponerer, utvikle et helt nytt reiselivsprodukt i Norge. Busser, biler, tog og båter som aller drives med elektrisitet er fremtiden for reiselivet. Vi kommer til å se en revolusjon i årene som ligger foran oss.

Attraktive reisemål

- Kristian Jørgensen har en unik kompetanse og erfaring fra reiselivsnæringen. Han har dyp innsikt i det globale markedet, og har gjennom arbeidet i Fjord Norge vist at han vet hva som skal til for å skape attraktive norske reisemål i tett samspill med andre. Kristian er den beste vi kunne få til å lede arbeidet vårt med å utvikle bærekraftige reisepakker, sier styreleder i Vy Fjord1 Reiseliv Synne Homble.

Vil bidra til mer bærekraftig turisme

Vy og Fjord1 vil bidra til mer bærekraftig turisme i Norge. Reiselivsselskapet Vy Fjord1 Reiseliv AS skal gjøre det enkelt å velge en miljøvennlig reise med tog, buss og båt til både velkjente og nye reisemål året rundt. Selskapet ble stiftet i juni 2019, og får hovedkontor i Bergen.
Kontoret til Vy Fjord1 Reiseliv ligger i det samme nye Reiselivets Hus i Bergen. Dermed blir Jørgensens nye arbeidsplass bare én etasje ned.
Vy Fjord1 Reiseliv vil, i følge den nye direktøren, bidra til å skape vekst i lokal turistnæring og lokale arbeidsplasser, samt bedre samspill mellom nasjonale, regionale og lokale reiselivsaktører.

Vil inspirere til å velge kollektivt

Jørgensen har vært administrerende direktør for Fjord Norge i 11 år. Tidligere har han blant annet vært markeds- og kommunikasjonssjef for Festspillene i Bergen, sjef for De Historiske, og har startet opp en rekke selskaper innenfor markedsføring og reiseliv.
- Den internasjonale turismen til Norge forventes å vokse med 50 prosent frem til 2030. For å sikre en bærekraftig utvikling må vi inspirere turister fra hele verden til å velge mer miljøvennlige løsninger når de er i Norge. Vi må i enda større grad legge til rette for at de velger kollektivbaserte reiseopplevelser og rundturer, samtidig som de opplever verdien av det å reise langsommere, bli lengre, se mer og komme hele året, sier Jørgensen.
- Jeg håper at jeg med min internasjonale reiselivskompetanse, samt kunnskap om opplevelses- og reisemålsutvikling, kan bidra med å gjøre Vy Fjord1 Reiseliv AS til den fremste reiselivsaktøren i Norge innen nettopp dette, sier den nye direktøren.
Arbeidet med å ansette Jørgensens etterfølger i Fjord Norge starter umiddelbart.

Størst på miljøvennlig transport

Vy kjører tog og buss i store deler av Norge. Fjord1 er Norges største fergeselskap og eier 50 prosent av The Fjords, med hybridskipet Vision of the Fjords og helelektriske Future of the Fjords.
Vy Fjord1 Reiseliv og datterselskapet Fjord Tours skal jobbe med å sette sammen og selge pakketurer med kollektivtransport. I dag er «Norge i et nøtteskall», med blant annet Bergensbanen og Flåmsbana, den mest kjente rundturen. Turistene reiser med rutegående kollektivtransport, og pakkene inkluderer også overnatting, aktiviteter og andre opplevelser.
-Men navnet Vy Fjord1 Reiseliv er ikke spesielt godt internasjonalt tilpasset?
-Jeg har ikke brukt så mye tid på akkurat dét så langt. Men ligger vel i kotene at dagens navn er et foreløpig arbeidsnavn. Det kan bli en navneendring etter hvert, sier Jørgensen til thetravelinspector.no

Stor aktør

Vy Fjord1 Reiseliv jobber tett med lokalsamfunn og andre reiselivsaktører, og er i dialog med flere destinasjonsselskaper i hele landet. Som en start har selskapet deltatt i en emisjon i destinasjonsselskapet Romsdalen AS, og eier 12 prosent av aksjene. I tillegg blir Vy Fjord1 Reiseliv eier av 31 prosent av aksjene i Geiranger Fjordservice AS.

Følg Thetravelinspector på Instagram: