Åpner direkte flyrute Oslo-Beijing

Dette flyselskapet starter den nye flyruten

d8731c30-c3d7-4adf-ba99-c68d35562683.jpg

(ODD ROAR LANGE): Flyselskapet Hainan Airlines, som er et av de største i Kina, åpner direkterute fra kinensiske Beijing til Oslo.
Dette bekreftes av lufthavndirektør Øyvind Hassaas ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Flyturen er regnet å ta 9 timer og 45 minutter. Hainan vil fly strekningen tre ganger per uke. Det betyr at nordmenn slipper å reise via København eller Stockholm for å reise til Kina.

Med sine høye servicestandarder og kontinuerlig serviceinnovasjon, har Hainan Airlines vunnet «SKYTRAX World’s 5-Star Airline-rating» åtte år på rad. Etter å ha blitt medlem av «SKYTRAX Worlds Top 10 Airlines» for første gang i 2017, havnet Hainan Airlines på åttendeplass i år, og ble det første fastlandsbaserte flyselskapet fra Kina til å motta denne hedersbevisningen.
Selskapet blir det første som flyr vanlig rutetrafikk mellom Norge og Kina, med oppstart våren 2019.

- Den nye ruten fra Beijing til Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Med dette får Hainan Airlines et forbedret rutetilbud mellom Kina og Europa, sier Mr. LIU Jichun, Vice President i Hainan Airlines i en pressemelding. 
- Denne nye ruten vil stimulere utviklingen av et godt økonomisk samarbeid for Kina og Norge, samt Norden, fortsetter LIU Jichun. 

Norge mest populært for kinesiske turister 

- Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier lufthavndirektør Øyvind Hasaas ved Oslo lufthavn. 

7c2a443c-9453-4ce6-a19f-caa89fbc62d3.jpg

Antall kinesiske turister til Norge har gått ned ned siste året. Men nå håper reiselivet at dette skal snu.

 - Norge er det landet i Norden med det høyeste antallet kinesiske turister. Denne trenden har utviklet seg svært positivt de siste årene. Derfor er det naturlig at et så stort og anerkjent flyselskap som Hainan ønsker å åpne en direkteforbindelse til Oslo lufthavn, mener Hasaas.

Gode forbindelser fra Beijing

Fra Beijing er forbindelsene videre til andre kinesiske og asiatiske reisemål veldig gode.

- Med Hainan får man veldig gode forbindelser videre til millionbyen Shanghai. Det er også gode forbindelser til mange andre byer i Kina og Asia, som er aktuelle reisemål for både norske turister og ikke minst norsk næringsliv, forklarer Hasaas. 

Positivt for reiselivet

Innovasjon Norge mener direkteruter til Kina er viktig for norske turisme og reiseliv.
- Sammen med Avinor og reiselivsnæringen har vi jobbet langsiktig og målrettet i det kinesiske markedet for å skape interesse for Norge. Det har vi lykkes med, men direkteruter er essensielt for å gjøre Norge mer relevant som reisemål hele året. Med den nye ruten tror vi at tilreisende vil bruke både mer tid og penger på å oppleve Norge, sier reiselivsdirektør i Innovasjon Norge, Bente Bratland Holm.

Kort reisevei for norsk sjømat

Etterspørselen etter norsk sjømat har skutt i været de siste årene, med 2017 som et rekordår. Den nye ruten mellom Oslo og Beijing vil bety at norsk fisk kommer enda ferskere ut til butikkene og restaurantene i den kinesiske hovedstaden og andre omkringliggende områder.

- Direkte flyrute til Kina vil være veldig positivt for eksporten av fersk norsk sjømat til det raskt voksende kinesiske markedet. Fersk fisk har kort holdbarhet, og raskere transporttid vil sikre kvaliteten på varene. Ruten er forventet å frakte sjømat til en årlig verdig av nesten 200 millioner kroner, sier Martin Langaas, direktør for flyfrakt i Avinor.

Ruten mellom Oslo og Kina vil opereres av en A330-300 med 292 seter fordelt på 32 i businessklasse og 260 i økonomiklasse, med avganger fra Oslo lufthavn tre ganger i uken.