Hun bygde sin egen kjempeost - og skapte en kafésuksess

Her bør du stoppe når du er i nærheten

I sjarmerende lokaler driver Avdembue salg av blant annet kortreist og lokal mat. Alle foto: Odd Roar Lange

I sjarmerende lokaler driver Avdembue salg av blant annet kortreist og lokal mat. Alle foto: Odd Roar Lange

Lesja i Gudbrandsdalen (ODD ROAR LANGE): For 141 år siden åpnet landhandelen Avdembue på Lesja i Gudbrandsdalen dørene for første gang. Trolig hadde ingen sett for seg at det fortsatt skulle være drift her («nybygget» er riktignok fra 1938) i snart 150 år senere. Men Avdem gardsysteri sitt eget utsalg ved Romsdalsvegen går bedre enn noen sinne. Og årsakene er flere.
Beliggenheten helt inntil E136 og bare 200 meter fra sitt eget ysteri. Det sjarmerende hvite bygget har skapt beundring og begeistring hos både demsom bare kjører forbi, og ikke minst hos dem som velger å stppe for en handel. Og gode varer sammen med hyggelig og personlig service over en gammeldags disk får turister fra inn- og utland til å bli varme av begeistring.
Jeg kjenner flere som aldri kjører E136 gjennom Romsdalen uten å stoppe for en handel på Avdelsbue.
Anna Haugstad Avdem leder i dag et team med medarbeidere i Avdemsbue. Og selv om det er travle og lange dager så sitter smilet og latteren løst.

Åpnet kafé

Og butikken har nå utvidet tilbudet med egen kafé. Den er selvsagt utformet som en stor ost som det er tatt et stykke av. Med panoramautsikt utover dalen kan du nyte god mat og drikke fra Avdemsbues suksesskafé.
Kafeen åpnet 6. juli 2019 og er allerede blitt en kjempesuksess.
Etter bare tre dager var etterspørselen etter pizza i kafeen så stor at serveringstida måtte begrenses for at kjøkenet skulle holde følge med bestillingene som strømmet inn, forteller avisa GD.no.
Ostesmørbrød med pultost er også blitt en stor suksess i kafeen…
Og Avdemsbue går nye veger for å tilfredsstille kundene. Snart åpner de tilbud om å bestille varer på nett, og så kan kunden selv hente produktene når det passer.

(Klikk på bildene for å se dem i større format)

Dette kan du kjøpe

Ost, prim, rømme og smør er blant de mange produktene i butikken. Du finner også sjokolade, saft og syltetøy. Her finner du også spekemat, kjøtt, pølse og øl fra flere ulike lokalmatprodusenter i Norge.
Alle er nøye utvalgt. Og de står utstilt i den gamle butikkinnredningen i Avdembue. Ta deg gjerne god tid når du er inne i butikken. Kanskje finner du en liten matskatt som har forsvunnet fra hyllene i kjedebutikkene landet rundt. Jeg anbefaler at du tar en stopp neste gang du er i denne delen av vakre Norge.
Du finner Avdembue her:
Oslo - Lesja: 36 mil
Ålesund - Lesja: 20 mil
Trondheim - Lesja: 21,5 mil
Lesja - Avdem Gardsysteri: 4 km

Skjermbilde 2019-08-05 12.16.06.png

Et bonustips til deg som ikke har anledning til å reise til Avdembue med det første. Du kan også kjøpe produktene her.