Er det trygt å reise til Tyrkia?

10 land nordmenn er redde for å reise til

Skjermbilde 2019-08-03 16.22.33.png

(ODD ROAR LANGE): Tyrkia har i mange år vært en feriefavoritt blant norske turister, men nå viser analyser fra firmaet Semrush at ferieglade nordmenn er mer opptatt av sikkerhet ved reiser til Tyrkia enn til noe annet land i verden.
På andreplass kommer Egypt. Mens Israel kommer på tredjeplass.

Dette lurer vi på

Nordmenn, som mange andre, søker informasjon om sikkerhet før de bestiller billetter. Og dette gjøres ofte via googlesøk. Vær klar over at det ikke alltid er like lett å gi eksakte svar.
Fordi landet du søker på kan være trygt i den ene enden og usikkert i den andre. Og, de som gir råd og veiledning kan ikke se inn i fremtiden. Derfor er det selvfølgelig uheldig å i det ene øyeblikket ha sagt at det aktuelle reisemålet er trygt, mens det smeller i det andre øyeblikket.
Dersom du spør via ulike facebookforum vil du i mange tilfeller få kontakt med mange «skråsikre eksperter».
Men sofaekspertenes vurderinger tas ofte basert på skjønn, egenerfaring og følelser. Og ikke etter kunnskap som er innhentet av for eksempel et lands etteretningsmyndigheter.
Uansett hvor du reiser på ferie så må du huske at du er din egen sikkerhetssjef, og ta de nødvendige forholdsregler er alltid smart.

10 land vi lurer på

Semrush har analysert nordmenns Google-søk i forbindelse med reiser. Og en gjennomgang av spørsmål som begynner med «er det trygt å reise til», viser at flest nordmenn har søkt etter informasjon om sikkerheten i Tyrkia.

Her ser du en oversikt over hvilke land mange nordmenn lurer på om det er trygt å reise til.

Her ser du en oversikt over hvilke land mange nordmenn lurer på om det er trygt å reise til.

– Nordmenn reiser mye og sikkerhet er høyt prioritert. Google blir et speil på hva som rører seg i folks hoder og tanker også når det gjelder sikkerhet, sier Fernando Angulo, Head of International Partnerships i Semrush.

Tryggest i badebyene

Etter noen år med nedgang er nå Tyrkia tilbake for fullt som reisemål for nordmenn, og de fleste store reiseselskapene tilbyr reiser pakkereiser til landet.
Ifølge Avinor er Tyrkia blant destinasjonene som øker mest fra norske flyplasser i år sammenlignet med i fjor.

Utenriksdepartementet har for øvrig oppdatert informasjon om hvor det er trygt å reise og hvilke forhåndsregler som bør tas.

Når vi først er inne på Google. Har du testet de gode funksjonene på Google Travel? Men husk rådet om å bestille både hotellopphold og flybilletter direkte hos hotell/flyselskap.