Her opplever du tre Skandinaviske byer i barnehøyde

Her er tipsene som kan redde familieferien i sommer

Aros er et spennende museum midt i Århus. Barna kommer til å elske å være her. Foto: Odd Roar Lange

Aros er et spennende museum midt i Århus. Barna kommer til å elske å være her. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Mange planlegger årets sommerferie i disse dager. Og jakter på gode tips for reisemål som passer for barnefamilier. Her har du tre forslag i Skandinavia.

Århus

Danmarks nest største by er perfekt for en familieweekend. Dra på oppdagelsesferd i de store drivhusene i byens botaniske hage. Det er mye å se langs stiene som bukter seg frem mellom palmer og tropiske planter. Last ned den digitale planteguiden før dere ankommer hagen.

Bli med til Den Gamle By i Århus.                             Foto: Odd Roar Lange

Bli med til Den Gamle By i Århus. Foto: Odd Roar Lange

Gå ikke glipp av museet Den Gamle By, som byr på en reise tilbake i tiden - midt i byen. Gå på skattejakt, mat gjessene og opplev hvordan det var å leve og bo her i gamle dager. Det er gratis adgang til museet for alle under 18 år.
Den Gamle By har også fått en «ny» avdeling for mamma og pappa kan oppleve sin egen barndom.
For de som søker fart og spenning, finnes også Tivoli Friheden i nærheten av byen. Her kan dere se Århus far lufta. Og det samme kan dere gjøre dersom dere besøker glassverandaen på toppen av kjøpesenteret Salling Rooftop i sentrum av byen.
Les mer om Århus her.

Bergen

Se Bergen fra Vågen, bli transportert mellom Bradbenken og Nykirken (Munkebryggen) – eller ta en sightseeing rundt fjorden i den eneste gjenlevende fergen over Vågen. Foto: Odd Roar Lange

Se Bergen fra Vågen, bli transportert mellom Bradbenken og Nykirken (Munkebryggen) – eller ta en sightseeing rundt fjorden i den eneste gjenlevende fergen over Vågen. Foto: Odd Roar Lange

Ta en tur til Vestlandet og Norges nest største by. Her kan byen sørge for en familiesuksess i barnehøyde.
Ta kabelbanen opp til byfjellet Fløyen. Her får dere utsikt over hele byen, og her ligger også Bergens største lekeplass med zipline for smårollinger med ekstra energi.
Dere bør også hilse på otrene, pingvinene og alle de andre dyrene på Akvariet i Bergen, som er Norges største. Aktivitetssenteret VilVite er en morsom utflukt for de små. Her finnes 100 spennende og utfordrende eksperimenter og aktiviteter som barna kan oppdage. Her kan du lese mer om barneaktiviteter i Bergen.
Les mer om Bergen her.

Göteborg

Ta turen til Göteborgs store attraksjon - Liseberg.            Foto: Odd Roar Lange

Ta turen til Göteborgs store attraksjon - Liseberg. Foto: Odd Roar Lange

Göteborg er fullspekket med familieaktiviteter. Familier kan hygge seg med et fartsfylt besøk på fornøyelsesparken Liseberg eller hilse på dyrene og dinosaurene på som ligger i nabobygget Universeum. Tør dere besøke reptilparken?
En tur i Paddan-båt langs Göteborgs kanaler er en morsom måte å oppleve byen på. Husk også å ta en tur til den nye Jubileumsparken som bygges i forbindelse med neste års 400-årsjubileum. En utflukt i Slottsskogen er gøy for hele familien og dessuten gratis. Spis piknik mellom trærne eller besøk den store lekeplassen, som er perfekt både for små og større barn. Glem heller ikke å besøke dyrene i dyreparken. For gode badeopplevelser: ta båten ut til de herlige Väderöarna.
Les mer om Gøteborg her.