Disse gjør reisen din til en stille fornøyelse

Vil du ha en bedre reise for en hundrelapp?

Stilrent design og god komfort. Dette er Beats Studio3 Wireless . Foto: Odd Roar Lang

(ODD ROAR LANGE): Vi omgir oss av lydinntrykk, støy, musikk, trafikk og selvsagt noen fine lydopplevelser også. Og noen ganger, særlig på reiser, eksponeres vi som lyder som er uvanlige for oss og som dermed raskt oppleves som generell og plagsom støy.
Hvor deilig er det ikke da å kunne stenge støyen ute? I alle for for en stund.
Jeg har hatt mulighet til å teste flere ulike støyreduserende (noise cancelling} hodetelefoner som dekker øret opp gjennom årene. Mange har vært gode. Men så langt har ingen klart å komme opp mot det jeg finner i Beats Studio3 Wireless som kom på markedet sist høst. De er, som navnet sier, tredje generasjons trådløse hodetelefoner.
Og her kan vi trygt si at alle gode ting er tre. 
Da Apple for tre år siden kjøpe elektronikkgiganten og strømmetjenesten Beats for tre milliarder dollar var det åpenbart for de fleste at her hadde Apple planer for noe skikkelig bra i fremtiden. Og fremtiden kom i fjor høst, med Beats Studio3 Wireless.

Lyd og stillhet

Høretelefonene dekker godt om ørene uten å klemme, noe som er viktig dersom du skal sitte mange timer på reise eller i kontorlandskap og ønsker musikk eller stillhet. Noen synes at timesvis uten lufting ble litt mye, mens andre i testgruppa melder om problemfri bruk.
BS3W har såkalt adaptiv noise cancelling, som i praksis handler om at innebygde mikrofon fanges opp og sørger for at lyden tilpasser seg støyen rundt deg. Dette fungerer utmerket.
Av de jeg har testet så er Bose Quiet Comfort 35 II de som kan hamle opp med NC-nivået.
Appleutviklerne har skapt en egen Bluetooth-chip som de har gitt navnet W1.
Denne sørger for lynrask tilkobling til Iphone/Macbook/Ipad som jeg har testet. Og dersom du har prøvd Ipods så kjenner du igjen funksjonen. Når du kobler til får du vite hvor mye strøm som er i det oppladbare batteriet. 
Du kan også veksle mellom å høre på musikk på én enhet og svare på telefonanrop på en annen. For å få til dette må du ha Icloud installert, samt et av de nyeste operativsystemene. Men har du kjøpt deg Beats Studio3 Wireless så har du garantert ingen problem med de to andre kravene heller.

All that bass

Noen ganger er det godt med litt stillhet.
Foto: Odd Roar Lange

Musikken er klar og fin, og jeg synes det er helt ok at ikke noice cancellingen er så total at det medfører fare ved bruk ute i trafikken eller på en flyplass hvor du ikke må glemme å ta hensyn til omgivelsene. Skal jeg pirke så kan det være at bassen kunne gått litt dypere, men nå er vi virkelig inne på detaljer som du neppe kommer til å merke mye til i hverdagen og på reisene dine. Men har du hørt Tal Wilkenfelds «Corner Painter» eller «Lee Ritenours 6 string Theory» på et Sonos 5-anlegg så skjønner du hva jeg mener.

Strøm på et blunk 

Et annet skikkelig pluss i rapporten fra de som har prøvd mine Beats Studio3 Wireless er den raske oppladingstiden. Du bruker ikke mer enn 20 minutter på opplading som gir deg 10 timer med noise cancelling på. I følge produsenten skal du få tre timers brukstid etter 10 minutter. Jeg mener vi får enda mer enn de lover. Og det skjer ikke ofte i elektronikkverden i dag. 
Fullt oppladet virker de i 22-25 timer med NC på, og over 40 timer uten (som om du noen gang ønsker å bruke dem uten.)  Ladingen foregår via standard mikro-USB-kabel. 
Funksjonene i høretelefonene styres med knapper på det ene øret. Jeg synes dette er bedre enn berøringsteknologi som ofte er vrient å bruke når man er på farten. Du kan forøvrig også bruke Apples Sirifunksjon, 
Når Beats Studio3 Wireless ikke er i bruk så skal du legge dem sammen i bæreveska som følger med. da risikerer du ikke at de blir ødelagt. 

Langtrekkende

En siste tommel opp i denne gang: Fantastisk rekkevidde på bluetooth´en. Jeg kjenner ingen som har så stort hus at du ikke kan legge fra deg telefonen i den ene enden og selv være i den andre og allikevel kunne nyte musikken for fullt. Dette er imponerende. Og i hverdagen er det praktisk å slippe å ta med deg musikk-kilden overalt. Særlig hvis du lytter på musikk fra en ipad eller større enhet. 
Hva med prisen? Rundt 3500 kroner for en Beats Studio3 Wireless er absolutt verd pengene dersom du er på jakt etter noe som kan løfte reisen din opp mange hakk. Enten det er flysus i lufta eller trafikkstøy på bakken som er problemet. Eller om det ikke er noe problem, men du bare vil høre på god musikk. 
Dersom du bruker BS3W på 35 ulike små store turer og reiser så er det 100 kroner per gang. Det er sannsynligvis reisens best anvendte 100-lapp.