Her kan du betale festivalbilletten din med plastsøppel

Er dette sommerens beste festival-idé?

Sommerfesten arrangerer en egen strandryddedag på øya Giske onsdag 26. juni kl. 09:00. Foto: Elias Storøy

Sommerfesten arrangerer en egen strandryddedag på øya Giske onsdag 26. juni kl. 09:00. Foto: Elias Storøy

(ODD ROAR LANGE): Dette er rett og slett en brlijant idé: Sommerfesten på øya Giske i Møre og Romsdal blir trolig den første festivalen i verden hvor inngangsbilletten er en pose søppel.

Plukk plast i nærområdet ditt, ta det med på Sommerfesten og la det være inngangsbilletten.

Spleisefest

- Sommerfesten har alltid vært en spleisefest der alle har bidratt med det de kan. Man kan fortsatt spleise med penger eller ta med ei kake til et felles kakebord, men fremover skal vi også slå et slag for miljøet, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.
Prosjektet er et samarbeid med Sparebanken Møre og Plastfritt Hav. Av den innsamlede plasten vil det bli laget en kunstinstallasjon på festivalområdet, før det deretter blir resirkulert, skriver arrangøren på sin hjemmeside, og fortsetter:
Årets festival går over to dager 29. - 30. juni 2019.
Lørdagen blir dag- og kveldsarrangement for de over 18 år, mens søndagen blir en familiedag.
Inngangsbilletten lørdag er kr. 499, men alternativt kan du betale ved å ta med en søppelsekk full av plast. Dette må være plast som er plukket ved stranden eller i naturen.
Det samme gjelder søndagen, hvor en søppelsekk med plast kan være ditt bidrag i spleisekassa.

Del din video

Foto: Kristin Støylen

Foto: Kristin Støylen

Dersom du vil dele bilder eller video fra ryddingen i ditt nærmiljø bruker du hashtaggen #spleismedplast og tagg Sommerfesten på Giske i sosiale medier.
Da er du også med i trekningen om billetter til årets Jugendfest i Ålesund i august.
Det vil være mottak for plasten på Terminalen Byscene/Rutebilstasjonen i Ålesund sentrum onsdag 26. juni og torsdag 27. juni fra 15:00-20:00, og ved inngangen til festivalområdet lørdag 29. juni og søndag 30. juni.
Vi oppfordrer publikum til å reise kollektivt og setter derfor opp busser fra Rutebilstasjonen i Ålesund sentrum til festivalområdet på Giske (t/r) hele festivalhelgen.

Vil ta ansvar

- Plast i havet er et stort problem, og det er viktig for oss å ta ansvar. Det gjør vi med å sette fokus på problemet gjennom prosjektet «Spleis med plast» sammen med Sparebanken Møre og Plastfritt Hav, men også konkrete tiltak for å redusere bruken av plast og for å rydde området, sier festivalsjef Ante Giskeødegård.

Sommerfesten arrangerer også en egen strandryddedag på Giske onsdag 26. juni kl. 09:00.

- De fleste festivaler, også våre, har en vei å gå for å drive mest mulig bærekraftig, men i år tar vi nye steg i riktig retning. Vi håper at mange blir med og bidrar, avslutter Giskeødegård.
Her kan du lese mer om prosjektet og her finner du informasjon om programmet for festivalen.