10 tips til familieferie i Danmark i siste liten

Kom sommerferien brått på i år også?

Opplev villdyrene på nært hold. Her fra Givskud Zoo i Danmark. Foto: Odd Roar Lange

Opplev villdyrene på nært hold. Her fra Givskud Zoo i Danmark. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Er dere sent ute med å planlegge sommerferien? Fortvil ikke, drømmeferien i Danmark er for mange nordmenn bare en kjøretur unna og byr på massevis av opplevelser for hele familien. Tusenvis av nordmenn kan ikke ta feil. Jylland er en perfekt destinasjon for familieferier, enten dere velger sommerhus, ferieleilighet, hotell eller kroferie.
I feriedestinasjonen Legoland Billund Resort på Jylland i Danmark er det fortsatt mulig å få en sommerferie fylt med morsomme opplevelser for hele familien.
Legoland Billund Resort har som mål om å bli verdens beste feriedestinasjon for barnefamilier, og i tillegg til de mest kjente attraksjoner som Legoland, Lego House, Lalandia og Givskud Zoo, byr de på massevis av andre aktiviteter du ikke vil gå glipp av. Her er noen tips:

Legoland er alltid en sikker vinner. Foto: Odd Roar Lange

Legoland er alltid en sikker vinner. Foto: Odd Roar Lange

Utfordre høydeskrekken

Du kan reise til Sydney. Eller til Lillebælt i Danmark. Bridgewalking i Lillebælt er en unik attraksjon i Europa hvor du kjenner magesuget på en bro med over 60 meters høyde. Fra broen kan du nyte den spektakulære utsikten og få høre om broens arkitekter og historie fra en lokal guide.

Reis 1300 år tilbake i tid

I Ribe VikingeCenter i Esbjerg kan du få en tidsreise tilbake til datidens herskende by under vikingtiden, Ripa. Her kan du oppleve hvordan de levde med autentiske rekonstruksjoner og møte både krigeren, husfruen, storbonden og dyrene på gården.

Sving deg i trærne i Gorilla Park

I Gorilla Park i Vejle finner du en klatrepark med seks forskjellige klatrebaner som varierer i høyde og vanskelighetsgrad, så alle i familien kan slå seg løs i beste Tarzan- og Jane-stil. Alle deltakere får kyndig veiledning, og mulighetene er mange med over 2 km med klatrebaner og mer enn 100 forskjellige klatreelementer.

Jyllands siste kongeborg - Koldinghus.jpg

Besøk Jyllands siste kongeborg

Gå i fotsporene til danske konger og dronninger som bodde i Koldinghus for over hundre år siden. Her kan du blant annet prøve renessansedrakter og en ekte kongestol fra Christian 4. Eller dra på skattejakten «På sporet av historien» og utforske Koldinghus som er fullt av mysterier og hemmeligheter.

Dra på hvalsafari

Under hvalsafaritur på Lillebælt kan du og familien møte marsvinet som er en av verdens minste hvaler. Fra Middelfarts havn kan man reise ut med erfarne skippere som kan lære deg å styre skipet mens alle ombord har et ansvar om å se etter marsvinenes ryggfinner.

Klapp dyrene i Glad Zoo

Hvilken slange tør du å holde? En liten? Eller den store? Sammen med dyrepassere i Glad Zoo i Vejen kan du komme helt tett på alle de eksotiske dyrene i «klappezoo», besøke slangenes hus og hvis du tør – holde en slange over dine skuldre.

Se arkitektur i verdensklasse

I sanddynene på Vestkysten i Danmark, bak gamle kanoner fra 2. verdenskrig, ligger det spektakulære museet Tirpitz.
Under sanden finnes fire store utstillingsgallerier. Her kan du blant annet gå på oppdagelse i et landskap av bunkere eller oppdage den eventyrlige fortid fanget i imponerende ravklumper.