Godlyd på reisen er gull verd

Les testen av nykommeren Denon AH-GC30

Med støyreduksjon kan flyreisen bli veldig mye stillere. Denon AH-GC30 er et godt kjøp. Foto: Odd R.Lange

Med støyreduksjon kan flyreisen bli veldig mye stillere. Denon AH-GC30 er et godt kjøp. Foto: Odd R.Lange

(ODD ROAR LANGE): Å reise er å se, å lytte og å oppleve. Men hva gjør du dersom opplevelsen ødelegges av uønsket støy?
Da kan alternativet være å kjøpe gode hodetelefoner med støydemping. Markedet har i dag en lang rekke slike å velge mellom. Og min erfaring, etter å ha testet flere av dem, er at du ofte får det du betaler for.
Billige hodetelefoner kan ved første test i butikken virke tilfredsstillende nok.
Men, du kommer raskt til en erkjennelse: Jeg skulle gått opp et hakk eller to. Her kommer et godt forslag.

Reisetestet

Sist ut på testreiser er Denon AH-GC30 (Global Cruiser30). Nå har de blitt testet av flere på togreiser, bussreiser, flyreiser, på jernbanestasjoner og flyplasser. Med overveldende godt resultat.
Denon har igjen landet på et utseende som tyder på kvalitet og at de først og fremst sikter mot et voksent og kresent publikum.
Myke gode og tettsittende klokker og en myk polstret bøyle gir et godt inntrykk, og de er gode å ha på over lang tid. Du kan velge mellom hvit/gull eller svart/stål-design. Og hodetelefonene er sammenleggbare (det medfølger reiseetui).

Prøv appen

Vi har testet Denon AH-GC30 både vis Spotify, ulike radiostastjoners apper og via Denons egen musikkapp. Og den siste kommer absolutt best ut når det gjelder et komplett lydbilde selv om selve appen gjerne kunne vært oppgradert. All musikk som er lastet ned i telefonen og lagret i Icloud vises i appen. I tillegg er det lett å bruke innstillingsfunksjoner slik at lyden er tilpasset dine ører.
Du kan laste ned radiostasjoner via appen og dermed har du lett tilgang til radiostasjoner som du liker.

Denon AH-GC30 har styringssystemer via ytre knapper på klokkene. Det kan kreve en viss tilvenningstid å endre innstillinger uten å ta av seg høretelefonene. I starten kan det være lett å komme borti feil knapp.
Svarknappen til telefon er heldigvis plassert på egen side (venstreøret).
Vi har først og fremst testet høretelefonene med trådløsfunksjon. Men medfølgende kabler gir deg valgmuligheter til å bruke kabel med eller uten fjernkontroll.
Dersom du er klar for å lytte til musikk uten lydtap pga trådløs overføring (via bluetooth) så kan du bruke ladekabelen som gir deg HD-lyd.
Dersom du glemmer å skru av strømmen når du ikke bruker hodetelefonene så vil de gå over i strømsparende hvilemodus. Og dersom du går tom for strøm så kan du bruke vedlagt kabel (MicroUSB).

Klar for nye turer med støydempende hodetelefoner. Foto: Odd Roar Lange

Klar for nye turer med støydempende hodetelefoner. Foto: Odd Roar Lange

Husk lading

For reisebruk er trådløst absolutt å foretrekke, men husk ladekabel for opplading av batteri. Batterikapasiteten er lovet til 20 timer. Vi testet den til vel 24 timer i temperaturområdet 15-25 grader.
Tilbake til reiser: Støydemping er et must mange ganger. Og AH-GC30 har tre ulike å velge mellom ved å trykke på en av knappene på høyre side: Office Mode, City Mode og Plane Mode - der den første er den «snilleste».
Dersom du ønsker å følge med på en samtale i rommet så kan du fjerne støyreduseringen ved å tappe på høreklokken med en finger eller to.
Når du er i et rom uten støy så er det absolutt smart i skru av støyreduseringen helt, siden denne stjeler litt av lydbildet.
Når det gjelder lyden så er det en merkbar forbedring fra tidligere modeller. Denon AH-GC30 gir et varmt lydbilde som passer godt for dem som vil ha både fyldig bass uten at det går utover mellomtoner. Vil du ha enda tydeligere bass så skal du bruke kabelen.
Alt i alt et meget godt kjøp og tar du godt vare på hodetelefonene dine så vil disse tilfredsstille behovet ditt i flere år fremover.

Pris for Denon AH-GC30 er ca 3500 kr.

Skjermbilde 2019-06-18 16.39.51.png

Vil du lese mer om Denon AH-GC30 så ligger produktarket og manualen her.