Denne lille detaljen redder bagasjen din på flyreisen

Denne lille detaljen redder bagasjen din på flyreisen

Men mange får trøbbel fordi de dropper dette

De små klistremerkene kan være forskjellen på om bagasjen kommer frem eller ikke.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Dersom du har opplevd at bagasjen din kommer på avveie på flyreisen så vet du hvor utrolig irriterende og problemfylt det kan være. Dette gjelder selv om du både har en reiseforsikring som gir deg mulighet til innkjøp av «nødvendige klær og personlige artikler», eller om flyselskapet stiller opp med nød-toalettmappe etc.

Derfor er det viktig

Riktig merking av bagasjen er mer viktig enn du aner. Dersom du sjekker inn via en manuell innsjekkingsskranke så får du som regel hjelp til å feste bagasjeklistremerket som skal sørge for at bagasjen kommer frem til riktig bestemmelsessted.
Men med automatisk innsjekking må du gjøre jobben selv. Og det er slett ikke alle som vet hvordan det skal gjøres.

Slik skal du gjøre det

° På bagasjetaggen er det en kvitteringsdel.
Denne skal du alltid ta av og gjemme på et sikkert sted deg (ikke send den med innsjekket bagasje). Denne er viktig dersom bagasjen skulle bli borte eller bli forsinket på reisen.
° Jeg tar gjerne et mobilbilde av både taggen og av bagasjen, slik at det er lett å vise frem til servicepersonalet dersom noe skulle skje. Da kan de lage en presis etterlysning.
° Husk å ha merket innsjekket bagasje med navn og adresse. Ha både den midlertidige adressen (feriestedet) og hjemmeadressen din på denne lappen. Husk også å legge tilsvarende inne i selve kofferten. Det vil hjelpe dersom navnelappen rives av under reisen.
° Husk også å merke håndbagasjen din. Du vil ikke tro hvor mange som glemmer igjen håndbagasje i bagasjehyllen inne på flyet. Og uten navnelapp er det nesten umulig for flyplasspersonalet å vite hvilken håndbagasje som er din. Du finner gratis navnelapper på alle flyplasser. 
° Pass på at bagasjetaggen er limt godt fast, og at håndtaket den er festet til er av god kvalitet. Dersom håndtaket er dårlig kan du lime taggen direkte på selve kofferten eller bagen.

Husk den lille lappen. Og husk å ta den av før neste reise.          Foto: Odd Roar Lange

Det smarte trikset

Så kommer det lille trikset som så mange glemmer eller ikke kjenner til.
På bagasjetaggen finner du nemlig to eller tre små klistrelapper som inneholder en strekkode - som er den samme som er på hovedtaggen. Disse små klistrelappene er det smart å feste på ulike steder på kofferten din.

- Det er ikke obligatorisk, men vi anbefaler at man setter de små klistrelappene på kofferten sin i tillegg til bagasjetaggen, sier Andreas Hjørnholm, presseansvarlig i Norwegian.
- Klistrelappene er en ekstra sikkerhet for å kunne identifisere bagasjen hvis bagagetaggen skulle falle av under transporten, sier Hjørnholm.
- Hvis man ikke tar den av etter endt reise så vil man ikke finne noe info på den. Blir det samme som å ha gammel tag hengende på, sier pressekontakt Tonje Sund i SAS.

 

 

 

Hva skjer egentlig når Egoist-Einar skal ut og fly?

Hva skjer egentlig når Egoist-Einar skal ut og fly?

Endelig. Nå slår de tilbake mot håndklemafiaen

Endelig. Nå slår de tilbake mot håndklemafiaen