DENNE DAGEN KAN DU KJØPE DE BILLIGSTE FLYBILLETTENE

  Ny statistikk: Så mange dager i forveien bør du booke flybilletter

(ODD ROAR LANGE): Vi flyr mer enn noen gang. Både i Norge og til/fra utlandet. Og det kan være mye penger å spare på å kjøpe reisen på riktig tidspunkt. Men når er det egentlig.

Les mer: Du kan bli varslet når prisene faller

Prisen på flybilletten er sammen med reisetid og tilgjengelig det viktigste for nordmenn når vi skal ut å reise.

Nå viser årets analyse fra hotell - og reisesøkesiden Momondo.no at nordmenn kan spare hele 34% i gjennomsnitt om billettene til en av årets mest søkte vinterdestinasjoner, Bangkok, bestilles 60 dager i forveien.

Når bør du bestille

- Når vinteren nærmer seg og det blir kaldere og mørkere er det mange nordmenn som begynner å drømme seg bort til varmere strøk, eller ta et avbrekk fra vinteren i en storby. Våre data viser at Bangkok, Bali og Vietnam er de tre mest populære reisemålene for nordmenn i vinter. For nordmenn som enda ikke har booket årets vinterferie, kan november være en smart måned å bestille da billettene er billigst 60 dager i forveien, det viser vår nye statistikk som er basert på en analyse av p risene på mer enn 100 millioner ruter, sier Kaja Hanøy, talsperson for Momondo i Norge i en pressemelding.

Dette avgjør prisen 

Å booke billetten 60 dager i forveien er ikke det eneste smarte tipset nordmenn kan følge for å få billigst mulig billett er. Både tidspunkt og dag for selve avreisen påvirker nemlig også prisen.

- Tirsdager er den billigste dagen å fly. Faktisk sparer man i gjennomsnitt 11 % på tirsdagsflyvninger sammenlignet med flyvninger på lørdager, som er den dyreste dagen å fly på. Nordmenn som vil ha billigst mulige flybilletter bør også booke kveldsflyvninger, da de i gjennomsnittet er 9 % rimeligere enn morgenflyvninger, fortsetter Hanøy.

Beste tidspunkt

Nytt av årets analyse er at Momondo også har sett nærmere på beste tidspunkt å booke sammenlignet med destinasjon man reiser til. Også her er det forskjeller som er verdt å merke seg for reiselystne nordmenn.

- Vår analyse viser at det beste tidspunktet å fly på varierer ut ifra hvor du sk al. For nordmenn som for eksempel skal reise i Europa er det fredager og ikke lørdager som er dyrest, med hele 8% høyere priser. Gdansk er den europeiske storbyen flest nordmenn søker seg til i vinter. Så om man ønsker å gjøre et kupp på en weekendtur dit bør man for eksempel heller reise på torsdag enn fredag, hvis man har mulighet til det, avslutter Hanøy i pressemeldingen.

Kveldstur

For de som vil på en mer eksotisk ferie til Asia, gjelder ikke tommelfingerregelen om at kveldsflyvninger er billigst.
Skal man fra Norge til Asia bør man heller fly om morgenen, da billettene er 8 % rimeligere i gjennomsnitt. Et tips som er relevant for mange nordmenn i vinter.

Les mer: Her fant jeg min drømmeplass i Goa

Bookingtips for internasjonale flyvninger

● Book dine billetter 60 dager i forveien og spar 34% i gjennomsnitt
● Billettene er dyrest på selve avreisedagen
● Kveldsflyvninger mellom 18.00 og 12.00 er som oftest rimeligst
● Morgen- og dagflyvninger før 15.00 er som oftest dyrest
● Tirsdag er den billigste dagen å fly på.
● Lørdag er den dyreste dagen å fly på.

10 populære reisedestinasjonene blant nordmenn i vinter

1. Bangkok
2. Bali
3. Ho Chi Minh
4. Gdansk
5. Dubai
6. Manila
7. Singapore
8. Rio De Janeiro
9. Paris
10. New York

Om statistikken

Statistikken er hentet fra en analyse av mer enn 100 millioner billettpriser fra søk på 1704 forskjellige ruter. Datainnsamlingen ble utført 8. august 2017 og omfatter søk på Momondo i perioden 6. august 2016 – 7. august 2017.

Data er basert på søk på Momondo.no i perioden 27. april - 27. oktober 2017 for reisedatoer mellom 1. desember og 28. februar. Sammenlignet med samme periode i 2016.