7 ting du må vite om reiseforsikringen din

De færreste er klar over dette

Er du klar for årets reiser - med forsikring?                            Foto: Odd Roar Lange

Er du klar for årets reiser - med forsikring? Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): De aller fleste har heldigvis reiseforsikring. Men så mange som en av fem unge nordmenn reise av gårde uten. Har du egentlig satt deg inn i vilkårene for din reiseforsikring? Hvis svaret er nei så bør du benytte anledningen til å gjøre det i dag. For manglende kunnskap om sin egen reiseforsikring er årsaken til at mange ender opp med dårlige løsninger dersom noe går galt på reisen. Alt for mange legger alt i hendene på flyselskapene og handlingselskapene i stedet for å prøve å finne en løsning på egenhånd og heller få refundert utgifter senere.

1) Vet du hvor lenge din helårlige reiseforsikring er gyldig? Mange er ikke klar over at det er en maksimalgrense på antall dager for hver av reisene. Vanligvis 50-70 dager. Dersom reisen varer lengre enn dette må du ha en utvidet reiseforsikring eller avbryte reisen og starte på nytt.

2) Visste du at reiseforsikringen din gjelder på alle turer utenfor huset ditt? Også for en tur til butikken.

3) Visste du at du kan fordele en reiseskade på flere ulike reiseforsikringer. Dermed kan du øke maksimalbeløpet for utbetaling etter en skade/tap.

4) Reiseforsikringen dekker ikke utgifter til nye bilnøkler/husnøkler dersom du har lagt disse i innsjekket bagasje på hjemreisen. Derfor skal nøkler alltid følge håndbagasjen din.

5) Reiseforsikringen dekker ikke tap for ting du glemmer igjen på flyet.

6) Du kan bruke reiseforsikringen din for å få dekket ekstrautgifter hvis flyet blir forsinket. Men husk at flyselskapet får regresskrav fra forsikringsselskapet ditt, så du kan ikke rette samme krav mot både flyselskap og forsikringsselskap.

7) Reiseforsikring kan være inkludert dersom du kjøper mer en halve reisen med kredittkort. Men husk at kredittkorteieren må være med på selve reisen.

Har du tips eller spørsmål knyttet til reiseforsikring? Send dem gjerne til orl@thetravelinspector.no

Få med deg disse sakene